Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) çocuklara Olimpik spor dalları, milli sporcularımız, Fair Play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi konuları anlatarak spor kültürü edinmelerini sağladığı Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), 2017’de 14 şehirde, 350 okuldan 150 bin çocuğa ulaştı.

Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından TMOK, 2006 yılından bu yana sürdürdüğü OLİ Projesi ile ülkemizin çeşitli illerinde Olimpik geleceğimiz olan çocuklarımızı ziyaret ederek; çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görsellerle eşliğinde spor kültürü edinmelerini sağlayacak 45 dakikalık interaktif sunumlar gerçekleştiriyor. Bu yıl çocuk ve gençlerimizin spor yoluyla daha sağlıklı gelişmelerine katkıda bulunmak, onları spora teşvik etmek amacıyla Türkiye’nin hemen her bölgesini ziyaret eden Proje, 14 şehirde, 350 okuldan 150 bin çocuğa spor kültürü aşıladı.

OLİ’nin bu yılkibazı sunumlarına çocuklara ilham olabilecek, rol model niteliğindeki sporcular da davet edildi. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden milli yüzücümüz Nida Eliz Üstündağ, milli eskrimcimiz Enver Yıldırım, Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı oyuncusu Egemen Güven ve Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Takımı oyuncusu Ayşegül Girgin OLİ’deçocuklarla bir araya gelen sporcular arasındaydı.

“Hedef 2 Milyon Öğrenci”

OLİ Projesi’nin 2017 yılı hakkında açıklamada bulunan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun: “2017 çocuklarımız için sporla iç içe geçirdikleri, spor kültürü edindikleri, Olimpiyat Oyunları ve milli sporcularımızı daha yakından tanıdıkları bir yıl oldu. 2017 sonu itibarıyla, bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 900 bin öğrenciye ulaşmış olduk. Ülkemizdeki bu alanda bu kadar çok çocuğa ulaşmayı başarmış, sürdürülebilirlik sağlamış ve Olimpik geleceğimizin yarınlara hazırlanmasında katkı sunmuş tek proje olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıl da Projemizi son hız devam ettirerek toplamda 2 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

OLİ Projesi yıl boyunca İstanbul, Mersin, Kütahya, Bursa, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, İzmir, Muğla, Antalya, Yalova, Ankara, Sakarya ve Kastamonu’yu ziyaret etti. Proje bugüne kadar yaklaşık 50 şehirde, 5 binden fazla okulda, 2 milyona yakın öğrenciye ulaştı.

CEVAP VER