McLaren pilotu Lando Norris, Pazar günkü Miami Grand Prix’sinde rakibi Red Bull pilotu Max Verstappen’i geride bırakarak damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Önemli bir zafere imza atan İngiliz-Belçika uyruklu pilot, adını Formula 1 yarışı kazananlar listesine ekledi.

Norris, yarışın başlarında altıncı sırada yer alırken ilerleyen turlarda güvenlik aracının piste girmesiyle mükemmel bir fırsat yakaladı ve öne geçti. Verstappen, normal yarış koşullarında pite girdikten sonra ikinci sıraya geriledi. Verstappen’in pit sonrası ilk atağına rağmen Britanyalı pilot pozisyonunu korumayı başardı, ardından farkı açtı ve F1 kariyerinde ilk kez podyumda birincilik basamağına ulaştı.

Verstappen, yaşadığı göreceli zorluklar nedeniyle ikinciliğe yerleşirken, Ferrari pilotu Charles Leclerc, podyuma çıkan üçüncü isim oldu.

Ferrari pilotu Carlos Sainz dördüncü, Red Bull takımından Sergio Perez beşinci oldu.

Mercedes adına yarışan Lewis Hamilton altıncı, RB pilotu Yuki Tsunoda yedinci olurken bir başka Mercedes pilotu George Russell sekizinci, Aston Martin’den Fernando Alonso dokuzuncu, Alpine pilotu Esteban Ocon 10’ncu sırada yarışı tamamladılar.

PİT ŞERİDİ TURUNCUYA BÜRÜNDÜ

McLaren pilotu Lando Norris, yarış sonrası yaptığı açıklamada; “Zamanı geldi değil mi? Ne yarıştı. Uzun zaman oldu, sonunda takımım için bunu yapabildim ve onlar için bir şeyler sunabildim. Uzun bir yarıştı, tüm hafta sonu yol boyunca bazı aksaklıklar dışında iyi geçti.

Cuma günü tempomuzun olduğunu biliyordum. Bugün her şeyi bir araya getirmeyi başardık. Mükemmel bir stratejimiz vardı. (McLaren’e) ne diyeceğim? Yol boyunca pek çok hata yaptım ama bugün hepsini bir araya getirdik ve bu onlar için. Birbirimize bağlı kaldık ve onlara inanıyorum.” ifadesini kullandı. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER