Uluslararası Havacılık Federasyonu FAI, stratejik ortağı Noosphere  tarafından geliştirilen eNavigator sistemiyle hava sporu organizasyonlarını dünya standartlarına yükseltmeyi hedefliyor.

eNavigator uygulaması; spor müsabakaları için web siteleri oluşturulmasına, FAI veri tabanıyla entegrasyonun sağlanmasına, harici sistemlerden gelen skorların  sisteme dahil edilmesine imkan sağlıyor. Yarışmacılar ve organizatörler de sistem sayesinde etkili bir şekilde iletişim kurabiliyor.

Henüz ince ayar aşamasında olan sistemin 2018 yılındaki hava müsabakalarında etkin bir şekilde kullanılması planlanıyor.

İLK OLARAK POLONYA’DA KULLANILDI

İlk olarak Temmuz ayında Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlenen Dünya Oyunları 2017’de kullanılmaya başlanan eNavigator sistemi, Paramotor ve Planör Akrobasi müsabakalarında web sitelerinin oluşturulması, yarışma sonuçlarının işlenmesi ve sporculara ilişkin bilgilerin değerlendirilmesi amacıyla kullanıldı.

2017 Dünya Oyunlarında yarışma verilerini ve sonuçlarını yönetmelerine imkan sağlayan eNavigator sisteminin başarısını kanıtladığını belirten FAI Başkanı Frits Brink, “2018’de FAI yarışmalarının nasıl gelişeceğini görmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

NOOSPHERE VE FAI

2 Şubat 2017 tarihinde Ukrayna’nın Dnipro kentinde imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasıyla ABD’li Varlık Yönetimi Şirketi Noosphere, FAI’nin küresel teknik ortağı olmuştu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER