Ankara Kalesi eteklerinde 2. Dünya Savaşı yıllarından kalan tarihi sığınak, Altındağ Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülecek. Sığınak Müzesi projesi kapsamında kültür ve turizm alanında hizmet vermesi için çalışmalarına başlanan sığınak, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından basın mensuplarına tanıtıldı.

Sığınağın, İkinci Dünya Savaşı’na hazırlık amacıyla Almanlar tarafından inşa edildiğini belirten Balcı, “Sığınak, resmi belgelerde geçtiği şekliyle, Türk Silahlı Kuvvetleri ve hükümetin, savaş döneminde emniyetli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere yapılmış ancak hiç kullanılmamış.” dedi.

Ankara Kalesi Bentderesi Caddesi’nde bulunan tarihi sığınak, 2. Dünya Savaş yıllarında alınan tedbirler doğrultusunda yapılmıştı. Bin 200 metrekare alana kurulan bu sığınak, 3 bin 600 kişinin kısa süreli, bin 200 kişinin uzun süreli her türlü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla inşa edildi.

Sığınağın, her zaman hazır halde tutulduğunu fakat hiçbir zaman aktif olarak kullanılmadığını belirten Balcı, “Ankara’da, Ankaralıların hep aklında var olan kalenin altında böyle doğal bir sığınak var dolayısıyla buranın kullanıma açılması, halkın gezmesine ve ziyaretine açılması zaman zaman gündem olan ancak bugüne kadar yapılmamış bir olaydı” dedi.

CEVAP VER