2019 Formula 1 sezonunun altıncı yarışı olan Monaco GP’sini Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken, Mercedes’in ilk 5 yarışta elde ettiği art arda 1-2 sonucu sona ermiş oldu.

2019 Formula 1 sezonunun altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix’sinde zafer Lewis Hamilton’ın oldu.

İngiliz pilot pole pozisyonundan başladığı yarışta iyi bir startla yerini korumayı başardı ve pit stoplarda orta lastiğe geçti. Bu stratejinin ardından Hamilton son bölümde baskı altına girdi fakat Max Verstappen’in baskısına yanıt vererek damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Hamilton böylelikle Monaco’daki üçüncü zaferini alırken, kariyerinin toplamda 77. zaferini elde etti.

Sebastian Vettel dördüncü sıradan başladığı yarışta pit stopların ardından Bottas’ı geçmeyi başardı ve Max Verstappen’in de cezasıyla ikinci oldu. Vettel bu sonuçla Ferrari’nin 2019’daki en iyi sonucunu elde etmiş oldu.

Bottas üçüncü sıradan başladığı yarışta pit stopların ardından Verstappen ve Vettel’in gerisine düşerken, Hollandalı pilotun cezasıyla üçüncü sırada finiş gördü.

Verstappen yarışın heyecan verici isimlerinden birisiydi ve pit stoplarda Bottas’ı geçti. Sonrasında tüm yarış Hamilton’ı zorladı ve bir noktada atak denemesi de yaptı.

Ancak aldığı beş saniyelik cezayla birlikte damalı bayrağı dördüncü sırada gördü. Böylelikle tüm yarışlarda ilk dörde girmeye devam etmiş oldu.

Red Bull Honda’da Pierre Gasly, aldığı cezanın ardından yarışa sekizinci başladı ancak iyi bir performansla damalı bayrağı beşinci sırada gördü.

Fransız sürücü, yarışın sonunda en hızlı turu attığı içi fazladan bir puan da aldı.

Orta grubun lideri, iyi bir ilk bölüm geçiren McLaren pilotu Carlos Sainz oldu.

İspanyol sürücü, attığı güçlü turlar ve iyi savunmasıyla damalı bayrağı altıncı sırada görürken, Toro Rosso’dan Daniil Kvyat ve Alexander Albon hemen gerisinde yedinci ve sekizinci oldular.

Böylelikle Toro Rosso iki araçla birden puan almış oldu.

Renault’da Daniel Ricciardo, Romain Grosjean’ın cezasıyla dokuzuncu sırada finiş görürken, Grosjean ilk onu tamamlayan isim oldu.

McLaren’da Lando Norris 11., Haas’ta Kevin Magnussen 12. ve Racing Point’te Sergio Perez 13. oldu.

Renault’dan Nico Hulkenberg 14. olurken, George Russell 15, Lance Stroll 16, Kimi Raikkonen 17 ve Robert Kubica 18. oldu.

Antonio Giovinazzi, Kubica’nın spin atmasına sebep olduğu için ceza aldı ve yarışı son sırada tamamlamadı.

2019 Formula 1 sezonunun yedinci yarışı 9 Haziran’da Kanada GP’de yapılacak. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER