Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, “Bugün projelerimizin yeni bir safhasıyla milletimizin karşısındayız, yarın inşallah çok daha yenilerini göreceğiz. Milletimizin asırlardır peşinde koştuğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren de hep peşinde olduğumuz hayalleri birer birer gerçekleştiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’na katılarak, bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında bugün, savunma ve havacılık alanındaki tarihî günlerden birini daha yaşadıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle, milletimize bugünkü gururu yaşatan TUSAŞ çalışanlarımızın nezdinde bütün işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Son aylarda savunma sanayinde ardı ardına milleti sevince boğan müjdeler verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu gemisinin donanmaya katılmasını, İMECE uydusunun uzaya fırlatılışını, Gökbey helikopterinin yerli motorla uçmasını, Altay tankının silahlı kuvvetlere teslimini ve ilk defa bir insansız deniz aracından torpido fırlatılmasını hatırlattı.

“Bugün projelerimizin yeni bir safhasıyla milletimizin karşısındayız, yarın inşallah çok daha yenilerini göreceğiz” diye sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin asırlardır peşinde koştuğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren de hep peşinde olduğumuz hayalleri birer birer gerçekleştiriyoruz” ifadesini kullandı.

Tanıtımı yapılan millî muharip uçağının ismini KAAN olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ister barışta olsun ister savaşta, kahraman ordunun arkasındaki en büyük gücün millet ve onun alın terinin mahsulü olan savunma sanayi olduğunun altını çizdi.

“TÜRKİYE, ARTIK YENİ BİR DEVRİN EŞİĞİNDEDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Uzunca bir süre bu gücün sanayi tarafından mahrum bırakılan Türkiye, artık yeni bir devrin eşiğindedir. Millî silahlarımız, millî uçaklarımız, İHA’larımız, SİHA’larımız, Akıncılarımız, Kızılelmalarımız, millî gemilerimiz, millî uydularımız, millî tankımız, tüfeğimiz; daha niceleri için çok çalıştık ve başardık. Daha çok çalışmaya, daha da büyük başarılar kazanmaya devam edeceğiz. Bugün burada ilk uçuşunu yapan, motorlarını çalıştıran uçaklarımız var, İHA’larımız var, helikopterlerimiz var. Daha da önemlisi, bunları yapan yürekli mühendislerimiz, gözü pek pilotlarımız, çalışkan işçilerimiz, gecesini gündüzüne katan savunma sanayimizin neferleri var.”

Türkiye güçlendikçe; bölgesinde ve dünyada barışın, adaletin, hakkaniyetin kökleştiğini de hep birlikte göreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii bunun için başlattığımız hiçbir işi yarım bırakmamamız gerekiyor. Geçmişte pek çok projenin başına gelenlerin bu ürünlerin başına gelmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Çok emek verdiklerini, çok fedakârlık yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İlk uçuşunu yapan HÜRJET’imize bakar mısınız? Hepimiz farkındayız, bu işler öyle kolay değil. Yüzlerce mühendis, pilot, teknisyen bütün arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katıp bize bu gururu yaşatıyor.  İlk jet motorlu süpersonik savaş uçağımız HÜRJET, kahraman pilotlarımızı yetiştirecek ve gerektiğinde silahla donatıp harp sahasına da gidebilecek.  Bu özelliğiyle HÜRJET, kendi silahlarımız ve kendi radarlarımızla donatılarak kısmen F-16’larımızın yerine de geçebilecek.  Çok yakında HÜRJET’imiz Hava Kuvvetlerimiz envanterine katılacak. Ayrıca akrotim gösteri uçaklarımız da HÜRJET filosundan oluşacak.  HÜRJET’i inşallah TCG ANADOLU gemimize de konuşlandıracağız. Millî muharip uçağımız KAAN, bütün ihtişamıyla işte gözlerimizin önünde. Çok yakında o da uçacak.”

CEVAP VER