Amerikan Ordusu yayınladığı fotoğraflarda Menbiç sınır hattı boyunca bağımsız devriye görevi yerine getiren Türk askerlerinin ABD kuvvetleriyle koordinasyonuna ilişkin görüntülere yer verdi.

Tüm dünyaya servis edilen 22 Temmuz tarihli fotograflardaki açıklamalarda devriyelerin amacı IŞİD’in kalıcı olarak yenilmesi ve bölgede istikrarın sağlanması olarak açıklanıyor.

Bu durumda PYD/YPG unsurlarının Menbiç’ten çıkarılmaları bir tarafa, dünyaya Türk ve ABD kuvvetleri Menbiç sınır hattında birlikte hareket ederek bir bakıma bölgede bulunan PYD/YPG unsurlarını (sözde) IŞİD’den koruyorlar mesajı verilmeye çalışılıyor.

Açıklamalardaki bir diğer ayrıntı ise Menbiç’teki YPG/PYD mensubu onbinlerce teroristin hamiliğini yapan ABD’nin müttefiki Türkiye’ye ayni hassasiyetle yaklaşmaması. Zira TSK unsurlarının devriyesini yakından takip eden ABD askerleri belirlenen koordinatların aşılıp aşılmadığını milimetrik olarak ölçümleyerek herhangibir ihlal durumunda işaret fişegi ile uyarıda bulunabiliyor. Türkiye açısından kabul edilmesi zor olan bu durum TSK’nın bir gece ansızın Menbiç’e girmesi için geçerli bir sebep olabilir.  (Haberola-Necdet Gürsoy)

A U.S. Soldier sets off a star cluster flare to ensure Turkish forces see their location on a patrol outside Manbij, Syria, July 22, 2018. The U.S. and Turkish military forces conduct independent, coordinated patrols along the demarcation line outside Manbij to ensure the lasting defeat of ISIS and the stability of the region.

CEVAP VER