A Erkek Voleybol Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası finallerinde gruptan çıktı, ABD’nin rakibi oldu. ABD Milli Takımı karşısında başa baş bir oyun vardı, dramatik bir sonuç aldık!
Ve fakat!
Bazı sorumluların ayağa kalkması gerekiyor.
Biz maçı kazanıp Polonya’nın karşısına çıkamadıysak, bazı etmenler var ki bunları göz ardı edemeyiz.
Ben ilk sorumluluğu anlı şanlı voleybol menajerlerine yüklüyorum. Menajerlik, “burdakini şuraya koymak” değil ki! Bu kadar yetenekli oyuncudan birini İtalya’ya, Fransa’ya, Hollanda’ya, Lehistan’a götüremediniz! Hollandalı, Fransız, Macar, Ukraynalı, Brezilyalı’yı oyuncuyu buraya getirmek maharet değil ki, maharet bizim çocukları Avrupa’ya götürmek! Öbür türlü mahalle emlakçısı oluyorsunuz!
Milli Takıma baktığımızda, Adis hariç hiçbir oyuncumuz yurtdışında oynamıyor. Aslan bir ara oynadı onu artık saymeyoz!
Efeler Ligi’nin Avrupa’nın ‘en sert liglerinden olduğu’ tam bir safsata!
O sertlikte, nitelikte bir mücadele ortamı olsaydı, bizim çocuklar daha hazır olmazlar mıydı?
ABD’nin çoğu Avrupa’nın elit liglerinde, Fransa öyle, Slovenya’nın tamamı İtalya’da, İtalyanlar kendi liglerinde deneyim, direnç kazanıyor, üst düzey sorunlarla o düzeyde baş etmeyi öğreniyorlar. Ya bizim çocuklar, o denli sert mücadeleye maruz kalmadan o sahneye çıkıyorlar. 4-5 oyuncumuz daha oralarda olsaydı, ABD maçı böyle bitmezdi!
Haydi beyler, biraz sorumluluk!
Bari Genç Milli Takım oyuncularını yurt dışına çıkarma sorumluluğu üstlenin de mücadele eşit olsun!
Tamam, para çok şeydir ama Dire Straits abilerimiz yıllar önce söylemiş ya bazen de ‘Money for nothing!” Tamam kapitalist rekabet ortamında bir tencere kaynatma, ayakta kalma savaşı var ama dedik ya söz konusu milli takımsa, biraz de gerisi teferruat olsun.
Sporcular öyle da teknik heyetin yurtdışı deneyimi var mı? Tamam organizasyonlara gidiliyor ama süreklilik arz eden bir tecrübe akışı yok hiçbirinde! Olsa zaten, “Çocuklara haydi 5 dakika dayanın!” demez hiçbir antrenör, o süre için bir vizyon koyar. Geleceğin, hatta durun, bugünün yıldızı Genç Milli Takım’ın teknik heyeti için de aynı yoksunluk fazlasıyla geçerli.
Bir sözümüz de kendi uğraşı alanımıza, yani medyaya!
Bunları daha çok yazan birileri olmalı, eleştiri kötü niyetli olmak değildir ki, yol göstericidir! “Yazık oldu Efelere!” söylemi en çok Milli Takım’a zarar veriyor. Allah’tan Ay-Yıldızlı oyuncular çok olgun ve neyin ne olduğunu ne olmadığını ve olmayacağını iyi görüyorlar!
Deneyim çok şeydir ve gençleri gerekirse parasını ödeyerek geleceğe yurt dışında hazırlamalı! Aksi halde günlük başarı heveslerine malzeme olurlar.
Bizden söylemesi!

CEVAP VER