Altın Örümcek ve Horizon Awards gibi prestijli web yarışmalarından ödüllerle dönen e-ticaret sitesi Meleklerin Payı Store, 24/25 Ağustos tarihlerinde Honduras’ta Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Görkem Gedik’e sponsor oldu.

2022 Dünya Şampiyonası’nda Paletsiz İp Desteksiz (CNF) branşında dünya 5.si olarak erkeklerde en yüksek dereceyi ülkemize kazandıran Görkem Gedik, bu sene de 24/25 Ağustos’ta serbest dalışın en zor branşı olan paletsiz ve ip desteksiz kategorisinde yarıştı ve 69 metreye daldı. 36 ülkeden 105 sporcunun katıldığı şampiyonada ülkemizi Görkem Gedik ve Şahika Ercümen temsil etti.

Türkiye rekoru kıran Görkem Gedik CNF kategorisinde yarışan 25 sporcu arasında 8. Oldu ve ülkemizi büyük bir başarıyla temsil etti. Aynı dalda 100 metreye dalan Alexey Molchanov dünya rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Bu sene şampiyonada ülkemizi temsil eden diğer sporcumuz Şahika Ercümen sabit ağırlık, çift palet kategorisinde yarıştı ve 91 metreye dalarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Milli sporcu Görkem Gedik bu konuda şunları söyledi:

“Geçtiğimiz sene Dünya Şampiyonasında Paletsiz İp Desteksiz (CNF) branşında dünya 5.si olarak erkeklerde en yüksek dereceyi ülkemize kazandırmıştım. Bu sene de Roatan’da CMAS Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi başarıyla temsil ederek Türkiye rekoru kırdım. Milli takım olarak ufak bir kadro ile gitmenin burukluğunu yaşıyoruz. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’na, teknik ekibimize, antrenörümüz Fatih Sevük’e, sponsorluklarıyla dalışlarıma destek veren Meleklerin Payı STORE adına Burkay Adalığ’a ve Gedik Piliç’e çok teşekkür ediyorum.”

Meleklerin Payı Store CEO’su Burkay Adalığ konuyla ilgili şunları söyledi:

“Milli sporcumuz Görkem Gedik’i bir süredir takip ediyoruz ve başarılarıyla gururlanıyoruz. Türkiye ve Dünya Şampiyonalarından ödüllerle dönen Görkem’in bu sene Roatan’da da ülkemizi başarıyla temsil etti ve rekorla döndü. Başarısında katkımız olduğu için ne mutlu bize” 

CMAS 7. Dünya Şampiyonası Sıralama:

1. Gün CWT Sabit Ağırlık

Erkekler:

Alexey Molchanov (INT) 136m, Dünya Rekoru

Andrey Matveenko (INT) 134m

Arnault Jerard (FRA) 126m

Kadınlar:

Alenka Artnik (SVN) 107m

Alice Modolo (FRA) 100m

Enchante Gallardo (USA) 93m

2. Gün FIM: Free immersion

Erkekler:

Abdelatif Alouach (FRA) 118m

Guillaume Bourdila (FRA 113m

Andrey Matveenko (INT) 111m

Kadınlar:

Kateryna Sadurska (UKR) 97m

Linda Paganelli (ITA) 96m

Fatima Korok (HUN) 94m

3. gün CNF: Paletsiz İp Desteksiz

Erkekler:

Alexey Molchanov (INT) 100m, Dünya Rekoru

Abdelatif Allouach (FRA 83m

Samo Jeranko (SVN) 82m

Women:

Kateryna Sadurska (UKR) 78m, Dünya Rekoru

Sanda Delija (HRV) 71m

Enchante Gallardo (USA) 63m

4. Gün CWTB: Sabit ağırlık, çift palet

Erkekler:

Alexey Molchanov (INT) 124m, Dünya Rekoru

Abdelatif Alouach (FRA) 119m

Arnaud Jerald (FRA) 118m

Kadınlar:

Alena Artnik (SVN) 101m

Marianna Gillespie (FRA) 100m

Sahika Ercumen (Türkiye) 91m

CEVAP VER