2017 Formula 1 şampiyonasının 18. yarışı olan Meksika Grand Prix’si öncesinde gerçekleştirilen 1’nci antrenman seansını Mercedes pilotu Valtteri Bottas ilk sırada tamamladı.

Meksika’daki ilk antrenman seansı kuru zeminde ve sıcak koşullarda başladı. Seans başlar başlamaz herkes piste çıkarken, bazı isimler Halo’yu test etti.

Seans içinde yaşanan bazı olaylar da vardı. Sean Gelael spin atan ilk isim olurken, Raikkonen spin atan bir başka isim oldu.

Sebastian Vettel, ilk virajı kaçıran isimler arasında yer alırken, Brendon Hartley henüz ilk bölümde motor sorunuyla dördüncü virajda kaldı.

Öte yandan bitime yarım saat kala, Force India ile piste çıkan Alfonso Celis, 16. virajda aracın arka tarafının kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarptı. Bunun üzerine seans kırmızı bayrakla durduruldu.

McLaren’da araçta problem yaşayan Stoffel Vandoorne seansı zaman turu kaydedemeden tamamladı. Magnussen ise araçtaki problem nedeniyle uzun süre garajda kaldı.

Tüm bunların yaşandığı seansı Mercedes’in Fin pilotu Valtteri Bottas ilk sırada tamamladı. Fin pilot, üst üste hızlı turlar attı ve derecesini sürekli geliştirdi. Ultra yumuşak lastiklerle 1:17.824 yapan Fin pilot, seansın en hızlı ismi olmayı başardı ve hafta sonuna iyi başladı.

En hızlı turunu ultra yumuşak lastikle atan bir diğer isim olan Lewis Hamilton, takım arkadaşının 0.4 saniye gerisinde ikinci sırada tamamladı. Mercedes ikilisi son bölümde yarış simülasyonu yaptılar.

Red Bull, ilk antrenman seansında güçlü bir görüntü çizdi ve Verstappen süper yumuşak lastiklerle Bottas’ın 0.5 saniye gerisinde en hızlı üçüncü zamanın sahibi oldu. Daniel Ricciardo takım arkadaşının 0.026 saniye geri dördüncü sıradan takip etti.

Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen, süper yumuşak lastiklerle tur atan diğer isimler oldular. Vettel 1:18.586 ile beşinci olurken, Raikkonen 1:19.008 ile altıncı oldu.

Force India’dan Sergio Perez, 1:19.240 ile yedinci olurken, araçtan oldukça memnun olduğunu söyleyen Fernando Alonso, 1:19.346 ile sekizinci sırada yer aldı.

Williams’tan Felipe Massa, Alonso’yu 0.097 saniye geride dokuzuncu sıradan takip etti.

Renautl pilotu Nico Hulkenberg ve Carlos Sainz 0.002 saniye farkla 10 ve 11. olurken, Williams’tan Stroll 12. oldu.

Haas pilotları Magnussen ve Giovinazzi 13 ve 15. olurken, ikili arasında 0.6 saniye vardı. Sauber’de Wehrlein ve Leclerc 14 ve 16. olurken, ikili arasındaki fark 0.5 saniyeydi.

İkinci antrenman seansı TSİ 22:00’de gerçekleştirilecek. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER