Resmi bir ziyaret için Rusya’da bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev’le bir araya geldi. Taraflar ikili ticaret ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra Avrasya Ekonomik Birliği ile İran arasında tercihli bir ticaret rejimi oluşturma ihtimalini de görüştü.

En üst düzeyde gerçekleşen ziyaretin Rusya-İran işbirliğinde yeni bir sayfa açacağından emin olduğunu belirten, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, bu vesileyle İran heyetinin Nevruz Bayramını kutladı.

ULUSLARARASI ve BÖLGESEL BARIŞA KATKI SAĞLAYACAK

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Son yıllarda ikili ilişkilerde olumlu dinamikler gördükleri için çok memnun olduklarını söyleyerek, “Başkan Putin’in Tahran ziyareti ikili ilişkilerin genişletilmesinde yeni bir başlangıç noktası oldu. Umarım Moskova’yı ziyaretimiz sırasında ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde yeni bir dönüm noktasına tanık oluruz.” dedi. İlişkilerin bir alanla sınırlı kalmayıp, siyaset, ekonomi ve kültür alanlarında olduğu kadar uluslararası ve bölgesel konularda da başarılı bir şekilde gelişmesinden memnun olduklarını belirten Ruhani, “Uluslararası arenadaki ortak çabalarımızın uluslararası ve bölgesel barış ve istikrarın güçlenmesine katkıda bulunduğunu görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

CEVAP VER