İran Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bir kısım devletlerin dar çıkarlarını sağlama amacıyla istihbarat cihazlarını radikal terör örgütlerin hizmetine çalıştırdıklarını belirtti.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’ta ‘Terörle Mücadele Yollarını Araştırma’ sloganı altında düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada Laricani; terörün radikal ideoloji ve başka devletlere işgal nedeniyle son zamanlarda ciddi bir şekilde tırmandığına dikkat çekti.

Laricani bir kısım devletlerin radikal ideolojinin pekiştirilmesine yol açan okul ve kurumlara izin verdiklerine işaret ederken, ABD ve NATO’nun Afganistan’ı işgal etmelerinin de radikal terörün tırmanmasına büyük bir katkı sağladığını belirtti.

Birçok devletin istihbarat cihazlarını terör örgütlerin hizmetine kullandıklarına vurgu yapan Laricani; Suriye’de terör örgütlerin hedeflerine saldırılarını belli başlı devletlerin istihbarat cihazlarından temin ettikleri bilgi ve muhtelif destekle gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Laricani bu cihazların teröristlere sağladıkları bilgiler, askeri destek ve finansın radikal terörün tırmanmasına yine çok büyük katkı sağladığını belirtti.

CEVAP VER