İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Amerika’nın, İran’a uluslararası düzeyde baskı uygulama peşinde olduğunu söyledi.

Tahran’da Yargı Erkei Haftası toplantısında bir konuşma yapan Laricani, ‘’ABD’liler birkaç aydan beri politikalarını daha şeffaf dile getiriyorlar biraz da girift davranıyorlar’’ dedi.

Laricani, ‘’Onların İran ile düşmanlığı daha şeffaf olmaya yönelmekte ve bazı sözleri ve uygulamaları da bunu göstermektedir’’ dedi.

ABD hedeflerinden birinin İran’ın bölgesel konumunu zayıflatmak olduğunu ifade eden Laricani, Senato’da gündeme getirilen terörizm ve füze programı ile ilgili tasarıların da bu doğrultuda olduğunu söyledi.

Laricani, ‘’Onlar bunu ne kadar başarırlar farklı bir konu fakat bunun bizim uygulamalarımız ve kararlarımıza bağlı olduğunu bilmeliyiz. Bu uygulamalar bizim milli güvenliğimizle ne kadar ilintilidir ve onlara karşı nasıl tutum sergilememiz gerekir bilmeliyiz’’ dedi.

Musul’un IŞİD’den kurtarılmasını kutlayan Laricani, bu zaferde Iraklı yetkililer, halk gücü, Irak dini mercileri ve İran’ın rolünün önemli olduğunu söyledi.

Bölgedeki gelişmeler ve ABD tutumu ile teröristlerden kurtulmanın mümkün olup olmadığını soran Laricani, ‘’Maalesef bu zor gözükmektedir ve görünen o ki orta vadede bölgede terörizmden kurtulamayacağız. Teröristler bölgede yer değiştiriyorlar ve bazı zamanlar yer değiştirmek için yönlendiriliyorlar fakat ABD politikaları ve çevre ülkelerin politikaları ile terörizmin çok azalacağı muhtemel gözükmemektedir’’ dedi.

CEVAP VER