ABD’de küçük bir uçak piste inerken iki ayrı geyiğe çarparak ölmelerine neden oldu. Uçaktaki iki kişi yara almadan kurtuldu.

Tek motorlu, Van’s RV-8  tipi, N232TB kuyruk tescilli küçük uçak Manzanita, Orlando’da Nehalem Körfezi Milli Parkı Havaalanına indi. İndiği anda bir geyik gören ve yavaşlayan pilot, geyiğe çarpmamak için uçağı tekrar havalandırmak istedi. Bunu başaramayınca uçağın pervanesine ve sağ ana iniş takımına çarpan ve cervus canadensis familyasına ait olduğu bildirilen bir Kanada Geyiği öldü. Uçağın ön tarafından gelen bir başka geyik de uçağın sol kanadına çarpması sonucu öldü. Pist üzerinde spin atarak duran uçakta büyük hasar meydana geldi.
Yerel saatle 17.14’de meydana gelen kazada uçağın 49 yaşındaki pilotu Todd William Rudberg ve 43 yaşındaki yolcu Valerie Anne Villacin şans eseri yara almadan kurtuldu.
Kaza sonrası ortada kalan çok miktarda geyik eti bu bölgede görev yapan ve kurtarma çalışmalarına katılan balık ve yaban hayatı görevlilerine yardımlarından ötürü verildi.

CEVAP VER