Kremlin, ABD ve NATO’nun, Rus askerlerinin Ukrayna sınırına yakın bölgelerden çekilmediğine dair suçlamalarını reddederek, Ukrayna sınırında tatbikatlara katılan Rus askerlerinin üslere geri dönmesinin zaman alacağını duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bugün gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna sınırına ilave asker konuşlandırdıklarına dair iddiaları reddederek, “Rus askerleri kalıcı üslerine dönüyorlar ancak bu zaman alacak bir süreç” dedi.

Peskov, Savunma Bakanlığı’nın, tatbikatların bazı etaplarının sona erdiğini ve askerlerin art arda üslerine döneceklerini içeren açıklamasını da hatırlattı.

ABD’li üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki bazı askerleri geri çektiği yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, Moskova’nın sınıra 7 bin civarında asker daha gönderdiğini bildirdi.

CNN’in haberine göre isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diplomasiye açık olduğunu söylese de, gizli olarak savaş için hazırlık yaptıklarını iddia etti.

NATO da, Rus güçlerinin Ukrayna sınır bölgesinden çekildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün yaptığı açıklamada, “Görünüşe göre Rusya ordusunu güçlendirmeye devam ediyor. Gördüğümüz şey asker sayısını artırdıkları ve daha fazla kuvvetin yolda olduğu” dedi. (Şarku’l Avsat)

CEVAP VER