9-19 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Konya 2021 5.İslami Dayanışma Oyunları’nın perde arkasında hummalı bir çalışma yapılıyor.

Oyunlarda görev alacak gönüllülere de kapsamlı bir eğitim veriliyor. Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı’nda organizasyonun gönüllü programı ile gönüllü programı yönetimi aşamalarını içeren bir yüz yüze eğitim verildi. Gönüllülük ruhunu geliştirmek ve sürekliliği olan bir gönüllü programı oluşturmayı amaç edinen çalışmada, gönüllülerin mesleki kariyer yolculuklarında katkı sağlayacak teorik ve uygulamalı eğitim verildi. 6 oturum şeklinde planlanan eğitim çalışmasının ilk oturumunda Öğretim Görevlisi Ahmat Bozdam Olimpiyat ve Paralimpik Değerler konusunu işledi.

İkinci oturumda konuşan Şenol Güneş, Spor Organizasyonlarında Gönüllülük temasını anlattı. Üçüncü oturumda Prof. Dr. Rıdvan Ekmekçi Liderlik ve Motivasyon, Dördüncü oturumda Kerem Arda Paralimpik Sporlar ve Sporcular konusunu işlerken, Beşinci oturumun konusu Prof. Dr. Rıdvan Ekmekçi’nin anlattığı Etkili Takım Çalışması ve İletişimdi. Son oturumda ise Gönüllü Görevler ve Program Detaylarıni Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Topuz anlattı.

Alt başlıklar Öte yandan, ana başlıkların yanında, ‘Olimpiyat ve Paralimpik Değerler, Sürdürülebilir Olma’, ‘Dünyada ve Türkiye’de Spor Gönüllülüğü’, ‘Gönüllü Olmanın Kazanımları, Gönüllülük Motivasyonu’, Çok Yönlü Düşünme ve Problem Çözme’, ‘İletişim Davranış Eğitimi, Takım Olma Eğitimi’, ‘Organizasyona Genel Bakış’ alt başlıkları da anlatıldı.

CEVAP VER