Tüm dünyanın sonucunu merakla beklediği ve “Greatest Two Minutes In Sports” (Sporun En Güzel 2 Dakikası) olarak da nitelendirilen ABD’nin en prestijli koşusu Kentucky Derby’nin 143.sü bu yıl Churchill Downs Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

Yapılan resmi açıklamaya göre kötü hava koşullarına rağmen 158.070 biletli yarışseverin koşuyu yerinde takip ettiği bu yılki Kentucky Derby’de Todd Pletcher’ın antrenörlüğünü yaptığı, jokey John Velazquez ile start alan ALWAYS DREAMING (Bodemeister – Above Perfection / In Excess) zafere uzandı.

143’ncü Kentucky Derby’i izlemek için tıklayınız

3 yaşlı 20 safkan İngiliz tayının katılımıyla, yağmurun etkisiyle çamurlaşan kum pistte 2000 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen 2 Milyon $ toplam ikramiyeli derbiyi 2 ¾ Boy farkla kazanan ALWAYS DREAMING için koşunun bitiriş derecesi 2.03.59 olarak kayıtlara geçti.

Son metrelerde iç kulvardan etkili ataklarıyla gelen LOOKIN AT LEE (Lookin At Lucky-Langara Lass/Langfuhr) 143. Kentucky Derby’den ikinci olarak ayrılırken, BATTLE OF MIDWAY (Smart Strike-Rigoletta/Concerto) üçüncü, geçtiğimiz yılın Eclipse ödüllü tayı CLASSIC EMPIRE (Pioneerof The Nile-Sambuca Classica/Cat Thief) da dördüncü oldu.

2 yaşlı olarak 2 kez start alan ve yaz aylarında Belmont ile Saratoga’da katıldığı Maiden koşularda sırasıyla üçüncü ve ikincilikler elde eden ALWAYS DREAMING, bu yıl piste 3 yaşlı olarak ilk kez 25 Ocak günü Tampa Bay’da çıktı. Bu koşuda Maiden’a veda eden tay, akabinde 4 Mart’ta Gulfstream Park’ta katıldığı Allowance koşuyu da 4 boy farkla kazanırken, derbi öncesi ilk ve tek Grup yarışına ise 1 Nisan günü G1 Florida Derby için çıktı. En yakın rakibinin 5 boy farkla önünde galibiyete zorlanmadan uzanan Always Dreaming, G1 Kentucky Derby zaferiyle birlikte bu yılki geçilmezliğini sürdürüp 4’te 4 yapmış oldu.

2015 yılı Keeneland Eylül ayı Satışları’ndan 350.000 $ bedelle satın alınan ALWAYS DREAMING,  ünlü antrenör Todd Pletcher’ın SUPER SAVER’dan (2010) sonra Kentucky Derby’i kazanan antrene ettiği ikinci isim oldu. Jokey John Velazquez de ANIMAL KINGDOM’dan (2011) sonra ikinci kez derbi kazanma sevinci yaşadı.

Yapılan resmi açıklamaya göre Kentucky Derby için tüm kaynaklardan yalnızca Derby üzerine oynanan bahis miktarı geçtiğimiz yıla oranla %12’lik artışla 139.2 Milyon $ olurken, bütün program üzerine oynanan miktar geçen yıla oranla %9’luk artışla 209.2 Milyon $ oldu.

CEVAP VER