Kate Moss; mimar, sanatçı ve tasarımcı Gaetano Pesce’nin Bottega Veneta için dünyadaki çeşitliliği temsilen hazırladığı 400 reçine “Come Stai?” sandalyenin Design Miami’deki tanıtımı için kamera karşısına geçti.

Geçtiğimiz Eylül ayında Kreatif Direktör Matthieu Blazy tarafından mimar, sanatçı ve tasarımcı Gaetano Pesce’ye, Milano’daki Bottega Veneta Yaz 2023 defilesi için  mekâna özgü geçici bir sanat eseri üretmek üzere daha önce benzeri görülmemiş şekilde bir kreatif açık çek verildi. Mekâna, heykelsi bir reçine zemin ve canlı renk yelpazesindeki 400 reçine sandalye yerleştirildi.

Bottega Veneta ile Pesce arasındaki iş birliği, bu kez yılın bu en önemli fuarından Design Miami/’de (30 Kasım – 04 Aralık) Come Stai? sandalyelerinden bir seçkinin sergilenmesi ile devam ediyor. Pesce ve Design Miami/ Küratöryel Direktörü Maria Cristina Didero arasında gerçekleşecek canlı bir söyleşi ve ardından imza günüyle proje tanıtılacak ve Come Stai?’yi belgeleyen koleksiyon kitabı ilk kez okurla buluşacak.

SERGİ

Come Stai?, Pesce için yeni bir tasarım ve son yıllarda yaptığı ilk orijinal sandalye. Konstrüksiyon, geleneksel tuval kumaşına dayalı, renkli reçineye batırılmış ve yer yer el çizimleri içeren pamuklu bir kanvastan oluşuyor. Her biri birbirinden farklı ve benzersiz.

“Bu sandalye, çeşitliliğe bir övgü. Tıpkı insanlar gibi; hepimiz farklıyız. Hepimizin aynı olduğunu söyleyenler halt etmiş! Hepimiz farklıyız ve bu bizim tanımlayıcı niteliğimiz – aksi takdirde, sadece birer kopya oluruz. Hepimiz orijinaliz ve benim tasarımımın temalarından biri de bu.” diyor Pesce.

Ürünler, 30 Kasım – 04 Aralık tarihleri arasında Miami Design District’te sergilenecek ve satın alınabilecek.

SANATÇIYLA SÖYLEŞİ

Gaetano Pesce ve Design Miami/ Küratöryel Direktörü Maria Cristina Didero, 30 Kasım’da 14.00-15.00 saatleri arasında Design Miami/’deki tiyatro salonunda “Hepimiz Farklıyız ve Bu Bizim Tanımlayıcı Niteliğimiz!” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

VİDEO İZLE

SINIRLI SAYIDA BASILAN KİTAP

Bottega Veneta tarafından Gaetano Pesce ve Matthieu Blazy ile birlikte hazırlatılan ve sınırlı sayıda basılan Come Stai? kitabı, Pesce ile Hans Ulrich Obrist’in gerçekleştirdiği kapsamlı söyleşiyle, Pesce ve Blazy’nin yaratıcı uygulamaları ve değerleri arasındaki birçok bağlantıyı ortaya çıkararak iş birliğinin fikrini, yaklaşımını ve sürecini ele alıyor. Blazy ve Maria Cristina Didero’nun katkıları, projenin kökenlerini ve Pesce’nin yapıtlarındaki yerini belgelerken, Stephen Shore ve Sander Muylaert’in canlı fotoğraf katmanı, sandalyenin gelişim ve üretim süreçlerini ortaya koyuyor. Kitap, Come Stai? tasarımını, sandalyenin şeklinden esinlenen alışılmadık bir profil ve sandalyenin malzemesinden esinlenen bir kapakla devam ettiriyor. Tıpkı Come Stai? gibi, her kitap kapağı da benzersiz. Gaetano Pesce ile imza günü 30 Kasım’da 16.00-18.00 saatleri arasında sergi alanında gerçekleştirilecek.

CEVAP VER