İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Lübnan Hizbullahı’nın masum kadın ve çocukları kurtarmasının takdire şayan olduğunu belirterek, “Silahlı IŞİD üyeleriyle mücadele ile masum insanları öldürmek farklı şeylerdir’’ dedi.

Kasımi yaptığı açıklamada, çölde ABD güçlerinin kadın ve çocukları ablukaya almasının askeri bir değer taşımadığını belirterek, Hizbullah ile Lübnan devletinin normal ve masum halkı kurtarmasının Lübnan’ın askeri başarısını daha büyük bir zafere dönüştürdüğünü söyledi.

Kasımi, “ABD’nin IŞİD ile işbirliği göz önüne alındığında kadın ve çocukları ablukaya alması mantıksızdır ve bize göre bu direniş Lübnan devletinin zaferine negatif etki yapmak için yapılmıştır’’ dedi.

Kasım, “Son iki günde kadın ve çocukların ablukaya alınması ve birkaç hamile kadının öldürülmesi devam ederse insani bir faciaya yol açabilir ve bu da bölgede şiddetin artmasına sebep olacaktır’’ dedi.

Kasımi, “IŞİD; Irak, Suriye, Lübnan ve İran’ın ordu ve silahlı güçlerinin direnişiyle dağılmak üzeredir ve terörizmin kökeninin kazınması için Irak ve Suriye’de mücadele güçlü şekilde devam etmektedir’’ dedi.

Kasımi, “İran, terörizm ve IŞİD ile mücadele cephesinde öncü ülke olarak; BM’den bu olaya müdahale etmesini ve masum insanların öldürülmesinin önüne geçilmesini istiyor’’ dedi.

CEVAP VER