İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, ‘’ABD hükümetinin ticari nedenlerle ABD’deki terörist olayların esas müsebbiplerine gözlerini yumması ve açık bir şekilde yanlış adres vermesi üzüntü vericidir’’ dedi.

Kasımi, ABD Yüksek Mahkemesinin o ülkeye 6 İslam ülkesi vatandaşlarının girişini kısıtlamakla ilgili, ‘’Bu karar gerçi geçicidir ve Ekim ayında esas karar alınacaktır fakat buna rağmen bu karar ABD yöneticilerinin söylediklerinin aksine o ülkenin Müslümanlara ayrımcı ve insafsızca bakış açısının göstergesidir’’ dedi.

Kasımi, ‘’ABD’deki mukim Müslümanların çoğunun ve o ülkeyi ziyaret eden İranlılar da dahil Müslümanların çoğu kanunlara saygılı ve şiddet ile radikalizme karşı olmalarına rağmen, ABD yöneticilerinin onlara bakışının her zaman aşağılama, hakir sayma ve kötümser olmuştur’’ dedi.

Bu kararı mahkum eden Kasımi, ‘’ABD devletinin ekonomik ve ticari menfaatler ve çıkarlar uğruna o ülkeeki gerçek terör müsebbiplerine bağlaması esef vericidir’’ dedi.

Kasımi, ‘’İran, ABD Yüksek Mahkemesinin kararını dikkatli bir şekilde inceleyerek bu hususta karşı ve uygun uygulamaları yapacaktır’’ dedi.

CEVAP VER