TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un yazdığı ve TÜRKSOY tarafından Türkçe olarak basılan yeni kitabı “Türkmenistan Büyük İpek Yolunun Kalbi” kitap tanıtımına katılmak üzere Türkmenistan’ın başkenti Aşgabat’a bir ziyarette bulundu.

Gurbanguli Berdimuhamedov’un yazdığı kitabın tanıtım toplantısı 4 Temmuz günü “Halkara Gatnaşyklary İnstituty”de gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına TÜRKSOY Genel Sekreterinin yanı sıra, kitabın Türkmence’den Türkçe’ye çevrilmesini sağlayan Gazi Üniversitesi Öğretim görevlileri Tuğba Yılmaz ve Emrah Yılmaz, Kitabın Türkçe tasarım aktarmasını yapan TÜRKSOY Görsel İletişim Uzmanı Volkan Yeşilay,  Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Rektörü Baba Zahirov ve Türkmenistan’ın İnsanı ve Kalkınma Üniversitesi Rektörü Esenmurat Aydogdıyev  konuşmacı olarak katıldı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tanıtım toplantısı vesilesi ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile başbaşa görüşerek kitabın TÜRKSOY tarafından yayımlanan Türkçe versiyonunu takdim etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede TÜRKSOY ile Türkmenistan Devletinin işbirliği ve geleceğe yönelik çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Genel Sekreter Kaseinov  ayrıca Türkmenistan ziyaretinde bir dizi resmi ziyarette de bulundu. Kaseinov, Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Bahargül Abdıyeva ile ve Türkmenistan Kültür Bakanı Atageldi Şamıradov ile başbaşa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

CEVAP VER