Mebusevleri Mahallesinde sevilen bir isim haline gelen kasap çırağı Remzi, semt sakinlerinin siparişlerini gün boyunca adreslerine teslim ediyor, kalan zamanında da kasabın temizliğiyle ilgileniyor.

25 yaşında olduğunu ve 2,5 yıldır kasap çırağı olarak çalıştığını belirten Remzi, “Pakete gidip geliyorum, temizlik yapıyorum. Ustamdan memnunum, ustam çok iyi kalpli, hiçbir şeye dokunmaz, karışmaz, etmez. Sabah 8 akşam 8 günde toplam 12 saat çalışıyorum.

Babam vefat etti, annem Turizm Bakanlığında memurdu emekli oldu. Bir küçük kardeşim var. O da lise son sınıfta okuyor.

Semt olarak Anıtkabir’in çok yakınındayız. Bir Cumhuriyet çocuğu olarak sık sık Ata’mızı ziyaret ediyor ve dua ediyorum.” dedi.

AYNI ADRESE İKİ KERE GİTMEK İSTEMİYOR

Şimdilik kıyma makinesine el sürmeyen Remzi’nin çok özel bir insan olduğunu belirten ustası Murat Dağdeviren’de, “Semti çok iyi tanıyan, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını yayan olarak kapılarına kadar götürüp teslim eden Remzi, ayrıca kasabın iç temizliğinden de sorumlu. Gideceği yere çok çabuk ulaşıyor. En çok kızdığı şey ise bir saat içinde aynı adrese iki kere gitmek zorunda kalması.

O bize Allah’ın bir lütfu. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince onu anlayacağız, dinleyeceğiz. Onun vatana, millete hayırlı bir evlat olması için çalışacağız. Bazen birbirimize kızdığımız da oluyor, ancak birbirimizi idare edip çalışma hayatımızı en iyi şekilde sürdürmeye gayret ediyoruz.” ifadesini kullandı. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER