Müteveffa Charlie Chaplin, “Amacınız zarar vermekse, güce ihtiyacınız vardır. Diğer her şey için sadece sevgi yeterlidir” demiş.

Bu sözleri voleybola bağlayacağım.

A Kadın Milli Takımımız Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde elendi. Radyo dinliyorum; hayatı boyunca futbol, hatta salt bir takımı izlemiş kifayetsiz muhteris, “Eee, olmuyorsa Giovanni Guidetti” gitmeli” diye derinlikli, veciz bir kaka bıraktı ortaya. Öbürü de “Tabi, tabi” cinsinden birkaç sözle tüyü dikti üstüne.

Sonra utanmadan, “Biz konumuza dönelim” diyerek futbol geyiğine başladılar.

Unutmadan, Dünya Şampiyonasında çeyrek finalinden söz ediyoruz bu arada!

Memleket “Persona non grata, hatta gratea” diye bağıran insanlarla dolu ne olduğunu, ne istediklerini bilmeden bağırıyorlar, yani Guidetti gitsin! Kimin geleceğini de söylesenize! Tüm kriterlerini ortaya koyarak tabi!

Sporda o periyotluk formsuzlukla, yetersizliği ayırmak lazım. Giovanni Guidetti bir yıldır formsuz, isteksiz, gönülsüz. Kızlarla anlaşamıyor belli. Oyuncu seçimlerinde, değişikliklerde isabetsiz, bazı oyunculara daha eşit davranıyor. Ama bu, İtalyan’ın kötü antrenör olduğu anlamına gelmez.

Kızlar da öyleydi, isteksiz davrandılar, bitkindiler, bence bir hata olan (Sistem zorluyor maalesef) reklam çekimlerinden belki yorgundular ve de doygun bir halleri vardı. Bu da onların kötü bir takım olduğu anlamına gelmez.

Sakattılar, keşke bu durum kamuoyuna maçtan önce daha iyi anlatılsaydı!

Ben bu arada insan hakları savunucularını tekrar göreve çağırıyorum. Bu kızlar, dünyadaki eşdeğerleri gibi 11 aydır voleybol oynuyor; kamplar, maçlar, seyahatler, özlemler, sorunlar; anneniz olsa bu kadar uzun süre otel odasını paylaşamazsınız!

Bunlar kimsenin aklına gelmiyor!

Kapitalist FIVB ve CEV, para hırsları adına voleybol sezonunu bitirmiyor. VNL, Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, olimpiyatlar; Avrupa ve dünya kupa yarışmaları!

Bir de bunun üstüne antrenör mü menajer mi olduğunu bilemediğimiz sevimsiz Terzic, Eda’yı acele Fenerbahçe antrenmanlarına çağırmaz mı?

Niye, Süper Kupa’yı alacak ya hazret!

Gerçekten insan haklarına aykırı!

Voleybolun organizatörlerini Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’na (FIDH) şikayet ediyorum. Bu küresel spor sorununu yazacağım onlara, bakalım ne yapacaklar?

*

“O gitsin, bu gitsin” diyenlere de bir çift sözüm var; Her şey yapısal reformlarda bitiyor. Bu yapısal reformu yapıp hocaların eline dünya ile baş edecek yetkinlikte smaçörler verirseniz, hocayı eleştirmeniz daha kolay olur, hatta hakkınız olur. Bir söz söyleyeyim, herkes alacağını alsın: Müflis tüccar, eski defterleri karıştırırmış! Eski defterleri orada bırakın, onlar orada kalsın! Yenilik, gençlik, ilericilik iyidir; örneklerini gördük zaten voleybolda.

Sesler ve gürültüler için, meseleyi anlamayanlar için Charlie Chaplin’i referans veriyorum. Okuyun!

CEVAP VER