Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda düzenlenen ve programın da en önemli koşusu olma özelliğine sahip Kapadokya Koşusu, programın 6. mücadelesi olarak saat 17.00’de gerçekleşti.

Geçmiş koşu performansları başarılı safkanların, kıyasıya bir birincilik mücadelesi verdiği 2017 yılı Kapadokya Koşusu’nu Deniz Kurtel’in sahibi olduğu, Ertan Gürdal tarafından yetiştirilen 6 yaşındaki doru erkek safkan HOT CHOCOLATE (Victory Gallop – Undercover Soldier / Lost Soldier) jokeyi Uğur Polat ile kazanmayı başararak, 2016 yılının ardından ikinci kez bu önemli koşuda galibiyete uzandı.

Koşunun videosu için tıklayınız…

4+ yaşlı 7 safkan İngiliz atının katılımıyla gerçekleşen 2017 yılı Kapadokya Koşusu’ndan, bir diğer başarılı safkan KINOWA (Mountain Cat – October Baby / Eagle Eyed) Halis Karataş idaresinde ikinci olarak ayrılırken, Ayhan Kurşun ile bu önemli mücadelede boy gösteren DUQUAN (Yonaguska – Chinoiserie / Rock of Gibraltar)  üçüncü, son atakları ile MISTER STRONG(Dilum – Hellomustbegoing / Red Ransom)  Ahmet Çelik ile mücadeleden dördüncü olarak ayrıldı.

8 koşu aranın ardından yeniden birincilik elde etmeyi başaran HOT CHOCOLATE son olarak, 14 Haziran 2016 tarihinde katıldığı Kapadokya Koşusu’nu Akın Sözen idaresinde kazanmayı başarmıştı.

Birincilik ikramiyesi 115.000 TL olan, kum pistteki 1500 metre mesafeli koşuyu kazanan HOT CHOCOLATE için bitiriş derecesi  1.32.46 olurken, farklar ise Boyun – 1,5 Boy – 3 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

CEVAP VER