13 -15 Ekim 2017 tarihleri arasında Dalyan’da yapılacak olan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası için hazırlıklar tamam.

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası 13-15 Ekim tarihlerinde Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesindeki, caretta carettalarıyla ünlü İztuzu Plajında yapılacak.

Türkiye’de gerçekleşecek organizasyona 350 civarında güreşçi katılacak. Şampiyonada final karşılaşmaları Ortaca Yağlı Güreşleri ile aynı gün ve yerde yapılacak. Böylece  geleneksel yağlı güreşlerinin de tanıtımına katıkı sağlanacak.

Güreşler 13 Ekim Cuma günü sabah 09:00’da start alacak. İlk günkü maçların ardından Cumartesi ve Pazar günleri final müsabakaları yapılacak.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Dünya Plaj Şampiyonasının  yörenin ve ülkenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.  Aydın  Dünyanın pek çok ülkesinden insanlar gelip buraları görecekler. Türkiye’de, özellikle bu bölgede hiçbir sorun yaşanmadığına tanık olacaklar. Tarihi ve doğal güzellikleriyle doyumsuz bir şampiyona yaşayacaklar. Ayrıca  ülkemizin güvenilirliğini göstermek açısından çok güzel bir organizasyon olacak” dedi. Aydın Türkiye olarak hem güzel bir ev sahipliği yapacağız hem de iyi dereceler alacağız şeklinde konuştu.

GEÇEN YIL HIRVATİSTAN’DA DÜZENLENDİ

Ülkemizde düzenlenecek olan  Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası, geçen yıl 250 sporcunun katılımı ile Hırvatistan’da düzenlendi. Serbest güreşe çok benzeyen plaj güreşi 1 raunt üzerinden yapılıyor. 3 dakika süren güreşte ilk 3 puanı alan sporcu müsabakayı kazanıyor. Kumsalda olmasından dolayı güreş sırasında son derece renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

CEVAP VER