1656 yılından bu yana yılda iki kez düzenlenen tarihi at yarışını izlemek için 16 Ağustos’ta birçok kişi İtalya’nın Siena kentine akın etti.

İtalyanca adı “Palio di Siena” olan at yarışına bu yıl da yoğun ilgi vardı. Siena’nın 17 bölgesini temsil eden atlar, Katolik takviminde önemli tarihler olan 2 Temmuz ve 16 Ağustos’ta yarıştı. Her Palio’nun 10 atı var. Bu nedenle İtalyanca’da bir kontrada olarak bilinen herhangi bir bölgenin yılda bir kez Palio’ya girme garantisi var. Kurayla seçilen üç at ise iki kez yarışlara katılabiliyor.

Atlara eyersiz binen jokeyler temsil ettikleri bölgelerin renklerini giyiyorlar. Yarışmanın katı ve tek bir kuralı var, binicilerin, insan veya at, rakiplerini zorlamaya çalışmaması. Atların Palio’yu kazanması için jokeylerin atın üzerinde olması gerekmiyor. Jokeyi düşse bile at koşarak finiş çizgisini geçerse yarışı kazanabiliyor.

Son yarışta jokeyi Sanna üzerinden düşse de 8 yaşındaki atı Zio Frac yarışı kazandı. Bu, üç kez Palio’ya katılan atın ikinci zaferi oldu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER