2018 Formula 1 şampiyonasının 5. yarışı olan İspanya GP öncesinde gerçekleştirilen ikinci antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

İlk antrenman seansına göre daha sıcak şartlarda gerçekleştirilen ikinci seansta pilotlar daha fazla yol tutuşuna sahip olmasına rağmen yine pist dışına taşan çok sayıda pilot vardı.

Romain Grosjean henüz seansın ilk dakikalarında aracının kontrolünü kaybetti ve çakıl havuzuna gömüldü.

Sonrasında Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Max Verstappen, Brendon Hartley, Charles Leclerc ve Max Verstappen pist dışına taştı.

Kimi Raikkonen seansın bitimine yarım saat kala motor sorunu yaşadı ve takım motoru kapatıp aracı pite getirmesini söyledi. Fin pilot da adeta sürünerek pite geldi.

Sergio Perez bitime yaklaşık 15 dakika kala dokuzuncu virajda kaldı ve seansa erken veda etti. Son dakikalarda Verstappen de spin atarken, liderlik genel olarak Lewis Hamilton’ın elindeydi.

Lewis Hamilton 1:18.259’luk derecesiyle seansın en hızlı ismi olmayı başarırken, en hızlı derecesini yumuşak lastikle attı.

İngiliz pilot, süper yumuşak lastikle attığı turda pist dışına taştı ve derecesini geliştiremeyince pite geri döndü.

En hızlı derecesini yumuşak lastikle atan bir diğer isim olan Daniel Ricciardo 1:21.304’le Hamilton’ı 0.133 saniye geriden ikinci sıradan takip etti.

Red Bull’un diğer pilotu Max Verstappen, hem kısa hem de uzun sürüşlerde güçlü gözüktü ve 1:18.533’le 0.274 saniye geride üçüncü sıranın sahibi oldu. Hollandalı sürücü en hızlı derecesini öndeki iki ismin aksine süper yumuşak lastikle attı.

Ferrari’nin en iyi derecesi Sebastian Vettel’den geldi. Alman pilot süper yumuşak lastikle 1:18.585 yaptı ve 0.326 saniye geri dördüncü oldu. (Motorsport)

CEVAP VER