İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Tahran’da düzenlenen “Ele Geçirilen İnsansız Hava Aracı (İHA) Fuarı”nın açılış törenine katıldı. Burada konuşma yapan Tümgeneral Selami, İran’ın herhangi bir saldırganlık eylemine hazır olduğunu vurguladı.

Tümgeneral Selami, “Amerikan İHA’sının düşürülmesi Amerika’nın teknolojik gücünün çöktüğüne işaret ediyor. Aslında ABD’nin güç simgesi düşmüştür.” dedi.

İRAN’IN SAVUNMA GÜCÜ

İran’a karşı olası sınırlı saldırının sınırlı olarak kalmayacağını belirten Tümgeneral Selami,  “Sınırlarımızı çiğnemek isteyen herkesi vuracağız. Bunu açıkça ilan ediyoruz. Ayrıca yaptığımız her işin sorumluluğunu üstlenip yaptığımızı bildireceğiz. Onlar bunun (Amerikan İHA’sının düşürülmesi) İran’ın savunma gücünün sadece küçük bir kısmı olduğunu bilmeli.” dedi.

Tümgeneral Selami, İran’ın herhangi bir saldırıya çok güçlü bir şekilde karşılık vereceğine vurgu yaparak, “İran’ın bir savaş alanı haline gelmesine asla izin vermeyeceğiz; dimdik ayaktayız.” açıklaması yaptı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

İRAN ABD İHA’SINI NASIL VURDU

CEVAP VER