Rusya Savunma Bakanlığı; Irak’tan Suriye’ye aralarında yabancıların bulunduğu IŞİD’li terör grupların aktarıldıklarının görüntülerle tespit edildiğini belirtti.

ABD ve koalisyonunun bu radikal terör örgüte karşı operasyonlarını ciddi bir şekilde azalttığını belirtti.

Rus bakanlığın resmi sözcüsü General Igor Konashenkov; Suriye ordusunun Deyrezzor İlini IŞİD’ten kurtarma operasyonlarına eş zamanlı olarak ABD koalisyonunun IŞİD’e karşı operasyonlarını ciddi şekilde azalttığının da gözlendiğine dikkat çekti. Konashenkov; bunun paralelinde de Rus hava güçlerinin Deyrezzor İline tabi Meyadin Kentinde IŞİD’e karşı her gün 150’den fazla hava operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konashenkov Rusya Savunma Bakanlığının Irak’tan Suriye’ye aralarında yabancıların bulunduğu çok sayıda teröristin aktarıldığını görüntülerle tespit ettiğine vurgu yaparken, bunun da ABD koalisyonunun teröre karşı operasyonlarının hedefi konusunda ciddi soru işaretleri yarattığının altını çizdi.

IŞİD’in Irak’ın batısında güçlendiğini ve kontrolü altındaki bölgeleri genişlettiğine dikkat çeken Konashenkov; Irak’ta IŞİD’e karşı savaştığını iddia eden ABD koalisyonunun bu iddialarındaki ciddiyetini sorguladı.

Konashenkov; ABD koalisyonunun Irak’ta IŞİD’in Suriye’ye girmesi için yol açtığını, aynı zamanda Suriye’de Suriye ordusunun bu radikal örgüte karşı operasyonlarını engellediğine işaret etti.

CEVAP VER