Adana’daki Acıbadem ve Medline hastanelerinden 30 Türk sağlık personeli, 25 Ekim’de İncirlik Üssü ana turuna katıldı.

Bu, 10 yılı aşkın bir süredir yöre halkına sunulan ilk üs turu oldu ve ziyaretçilere 39. Hava Üs Kanadının misyonunu hastane ortakları olarak doğrudan nasıl kolaylaştırdıklarını öğrenme fırsatı verdi.

39’ncu Hava Üs Kanadı Komutanı Albay Jason Gingrich, “Kanadımızı desteklemek için yaptıkları her şey için onlara teşekkür etmek üzere toplum sağlığı ortaklarına kapılarımızı açmaktan heyecan duyuyoruz. Türk müttefiklerimiz ve yöre halkıyla güçlü işbirliği, devam eden misyon başarımız için çok önemlidir ve bu gibi olaylar bu bağlantıları güçlendirmeye yardımcı olur.” dedi.

Tur, 39. Hava Üs Kanadı mensuplarına bakım sağlamak için 39. Medikal Grup’la işbirliği yapan iki yerel hastaneden bir dizi tıp uzmanını içeriyordu.

Gezi sırasında üssün çeşitli birimlerini dolaşan grup Türk Hava Kuvvetleri 10’ncu Tanker Üssü’nü de ziyaret ederek burada konuşlu F-16’ların kalkış ve manevralarını izlediler. Konuklar, gösterilere ek olarak bir UH-60 Black Hawk helikopteri ve KC-135 Stratotanker uçağının içini görme fırsatı da buldular. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER