Konuklarını John Travolta ile Harrison Ford’un ağırladığı “Havacılığın Yaşayan Efsaneleri ” ödül töreni Kaliforniya’da gerçekleştirildi.

Havacılığa gönül vermiş başarılı erkek ve kadınları onurlandırmak ve çocuklara havacılığı sevdirmek amacıyla oluşturulan “Kiddie Hawk Hava Akademisi” yararına düzenlenen “Havacılığın Yaşayan Efsaneleri ” ödül töreni Beverly Hills, Kaliforniya’da düzenlendi.

Bu yıl 15’ncisi düzenlenen ve ev sahipliğini Hollywood’un hem aktör hem pilot olan starları John Travolta ile Harrison Ford’un yaptığı etkinliğe aralarında havacılık efsanelerinin de bulunduğu 700’den fazla konuk katıldı. 1 milyon dolar bağışın hedeflendiği etkinlik 19 Ocak’ta gerçekleştirildi.

Bu yılki seçici jüri üyeleri arasında; AOPA Başkanı Mark Baker, rekortmen helikopter pilotu ve işadamı H.Ross Perot Jr., serbest düşüş paraşütçüsü Felix Baumgartner, hava şovlarının ünlü spikeri Dany Clisham, Avrupalı Astronot Ulf Dietrich ve dünya şampiyonu planörcü Bruno Gantenbrink yer aldı.

TÜRK GİRİŞİMCİ EREN ÖZMEN ADINA ÖZEL ÖDÜL VERİLDİ

Sierra Nevada şirketinin kurucusu Eren Özmen adına verilen “Yılın Havacılık Girişimcisi Ödülü” uçuş planlama uygulaması “ForeFlight”ın kurucu ortakları Tyson Weihs ve JF Milfler’e verildi.

Yıllarca haber kuruluşlarında ve yangınla mücadelede yer alan ve Vietnam’da görev yapmış bir helikopter pilotu olan Mike Silva “Dikey Uçuş Onur Ödülü”nün sahibi oldu.

“Yaşam Boyu Havacılık Girişimcisi Ödülü”nü uzay araştırmaları yapan “Bigelow Havacılık ve Uzay Şirketi”nin kurucusu Robert Bigelow aldı.

“GE Havacılık Başkanı ve CEO”su David Joyce “Yaşam Boyu Havacılık Endüstrisi Lideri” ödülüne layık görüldü.

“Havacılık Mirası Ödülü” Genel Havacılık konularında senatoda verdiği destekler ile hava trafik kontrol sisteminin özelleştirilmesi ve havayollarının hakim olduğu bir kurula teslim edilmesi konusundaki muhalefeti nedeniyle takdir toplayan Oklahoma Senatörü Jim Inhofe’ye verildi.

Ödüle layık görülenler arasında 18 yıldır “Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi” başkanı olarak görev yapan ABD Deniz Piyadelerinden General Jack Dailey de yer aldı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Soldan sağa: Ulf Merbold-H.Ross Perot Jr-John Travolta-Felix Baumgartner-Danny Clisham-Bruno Gantenbrink-AOPA Başkanı Mark Baker
Felix Baumgartner aktör ve pilot John Travolta ile
Uçak Sahibi Pilotlar Derneği “AOPA” Başkanı Mark Baker ve John Travolta

CEVAP VER