Şişli Belediyesi, Hıdrellez’i rengârenk süslemeler, çiçeklerışıklandırmalar ve müzik dolu bir geceyle bu yıl da Nişantaşı Sanat Parkı’nda kutladı. Tarık Mengüç, Fahrettin Sekmeç ve DJ performanslarının yer aldığı etkinlikteeğlence Matmazel Coco’nun sunuculuğu ve danslarıyla doruğa ulaştı.

İnanışa göre Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle bütün dünyada 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanan Hıdrellez, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nişantaşı Sanat Parkı’nda büyük bir coşku ile kutlandı. Şişli Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Hıdrellez kutlamaları tam bir şenlik havasında gerçekleşti.

Şişli Belediyesi’nin 2015 yılından bu yana Hıdırellez’i şenlik havasında kutladığını belirten Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü“Şişli’nin en önemli zenginliklerinden biri çok kültürlü yapısı. Böylesine zengin bir kültür mozaiği, içinde pek çok farklı inanışı, özel günü barındırıyor. Bizler de tüm komşularımızla bu günlerin heyecanını paylaşıyor; bu günleri birlikte kutluyoruz. Hıdırellez bu anlamda bizim için çok önemli günlerden biri. Her ne kadar Roman vatandaşlara atfedilmiş olsa da, aslında herkesin kutladığı, dileklerini gerek gül ağacının dibine, gerekse gökyüzüne bıraktığı mevsimlik bir bayram. Bir diğer deyişle umutlarda ve güzel dileklerde buluştuğumuz anlamlı bir gün. Birlikte yaşamanın güzelliğini yeniden hatırlamak için bir vesile… Baharla birlikte umutların da yeşerdiği ve dillendirildiği Hıdırellez’i tüm Şişlililerle kutlamayı bu nedenle çok önemsiyorum” dedi.

Pop sanatçısı İsmet ve ekibinin sahne alması ile başlayan program, Kuştepe Dans Ekibi’nin renkli gösterileri ve Popstar yarışması ile tanınan Fahrettin Sekmeç saz ekibinin performansı ile devam etti. Nazardan ve hastalıktan koruduğuna inanılan Hıdrellez ateşinin hep birlikte yakılmasının ardından, sevilen şarkıcı Tarık Mengüç dans ekibi ile birlikte sahnedeki yerini aldı. Etkinlik DJ performanslarıyla sona erdi.

CEVAP VER