Türkiye organizasyonunu Türk Hava Kurumu’nun yaptığı, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi (International Air Cadget Exchange-IACE) Programı 18 Temmuz-2 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Her yıl, Uluslararası Havacılık Federasyonu’na üye ülke öğrencilerinin katıldığı öğrenci mübadele programına bu yıl Almanya ve İngiltere’den 7 öğrenci katılıyor.

IACE’ye üye ülkeler arasında havacılık faaliyetlerini tanıtmak ve havacılığı sevdirmek amacıyla her yıl düzenlenen programın bu yılki Türkiye organizasyonu sırasıyla İstanbul, İzmir-Selçuk, Eskişehir-İnönü ve Ankara’da gerçekleşiyor.

Misafir öğrenciler İstanbul’da Atatürk Hava Limanı ve Kontrol Kulesi, Yeşilköy Hava Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Harbiye Müzesi, Kapalıçarşı, Minia Türk ile Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret ederek Boğaz turuna çıktılar. Pazar günü İzmir-Selçuk’a geçecek olan öğrenciler THK Selçuk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde paraşütle tandem atlayışı yapacak ve Meryem Ana Evi ile Efes Antik Kenti’ni gezecekler. Konuk öğrenciler Eskişehir’de THK İnönü Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde planör uçuşu ile yamaçparaşüt ve yelkenkanat ile tandem uçuş yapacaklar. Ayrıca model uçak simülatörünü de kullanacak öğrenciler 1. Ana Jet Üssü’nü de ziyaret edecekler. Öğrenciler Ankara’da da Anıtkabir, Kurtuluş Savaşı Müzesi, 11. Hava Ulaştırma Ana Üssü, THK Üniversitesi, THK Uçuş Akademisi ve THK Müze ve Paraşüt Kulesi’ni; ayrıca THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ı da makamında ziyaret edecekler.

CEVAP VER