Tedariki tamamlanarak hizmete giren üçüncü hava fotoğrafı çekim uçağı Harita Genel Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı. Beechcraft King Air B-350ER tipi yeni uçak havadan fotoğraf çekim kapasitesini önemli ölçüde artıracak.

Aviyonik modernizasyonu tamamlanarak yenilenen iki Beechcraft Super King Air B-200 ve envantere yeni giren King Air B-350ER hava fotoğrafı çekim uçağıyla birlikte 3 uçak ve 3 sayısal hava kamerasına sahip olan Harita Genel Müdürlüğü, havadan fotoğraf çekim kapasitesini 200.000 km² den 400.000 km² ye çıkardı. Bu kapasiteyle Türkiye’nin tüm hava fotoğraflarının en geç 2 yılda bir güncellenmesi hedefleniyor.

ÜLKE KALKINMASINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Ulusal haritacılık kuruluşu olarak 1936 yılından beri hizmet veren ve ülke kalkınmasına önemli katkı sağlayan Harita Genel Müdürlüğü; savunma amaçları doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kalkınma amaçları doğrultusunda da kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel ve tüzel kişilerin ihtiyaç duyduğu hava fotoğrafı ve orto görüntüyü doğru, güncel ve zamanında sunma görevini başarıyla yerine getiriyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER