İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hameney, Irak’taki çeşitli kavimlerin birliği ve o ülke hükümetinin halk güçleri ve gençlere verdiği destekleri teröristler karşısında elde edilen zaferlerin şifreleri olduğunu belirtti.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi’yi kabul eden Ayetullah Hameney, Irak hükümetinin o ülke egemenliği ve toprak bütünlüğü yönündeki çabalarını destekleyerek Irak’ın Arap dünyasında belirleyici ve önemli ülke olduğunu söyledi.

Irak hükümetinin komşuları ve bölge ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmeye destek verdiklerini ifade eden Ayetullah Hameney, “Aynı zamanda ABD desiselerine dikkat etmelisiniz ve hiçbir zaman onlara güvenmemelisiniz’’ dedi.

Ayetullah Hameney, “Amerika kendisi IŞİD’i yarattı fakat teröristler Irak devleti ve halkına karşı yenildikten sonra kendilerini bu önemli gelişmeyle ayni yönde göstermeye çalışıyorlar fakat ne zaman fırsatını bulurlarsa yine Irak’a darbe indirecekler’’ dedi.

Tahran-Bağdat ilişkilerinin tüm alanlarda gelişmesini desteklediklerini ifade eden Ayetullah Hameney, “Bölge milletlerinin Irak’ın başarılarına teveccühü, Irak halkı emekleri, siz ve diğer Iraklı yetkililerin sonucunda oluşmaktadır’’ dedi.

IRAK’IN BİRLİĞİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

El İbadi de görüşmede Irak halkı ve gençlerinin ülkelerinin birlik ve toprak bütünlüğünü korumak için sarf ettikleri çabalara değinerek, “Dikkatli bir şekilde Irak’ın birlik ve beraberliğini korumaya çalışıyoruz ve Irak Kürt bölgesindeki kardeşlerimize de daha önce söylediğimiz gibi ülkemizi bölünme tehlikesinin tehdit etmesine izin vermeyeceğiz’’ dedi.

İbadi, İran’ın ülkesine terörizmle mücadelede verdiği desteğe teşekkür ederek, “İran’la ilişkilerin gelişmesi için şevkle çaba sarf ediyoruz’’ dedi. (IRNA)

CEVAP VER