Halkbank ANKARA: 2

Fenerbahçe: 3

 

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Burhan İlhan, Salim Bektaş

Halkbank ANKARA: Seda Uslu, Ana Starcevic, Iuliia Grigoreva, Tutku Burcu Yüzgenç, Wilma Salas, Ceyda Durukan, Derya Çayırgan (L) Fulden Ural, Aslıhan Kılıç, Pelin Ilgın, Eylül Akarçeşme, Hande Naz Şimşek

Fenerbahçe: Eda Dündar Erdem, Nootsara Tomkom, Natalia Zilio Pereira, Polen Uslupehlivan, Grothue Balkestein, Merve Dalbeler (L), Melis Yılmaz, Ezgi Dilik, Meliha İsmailoğlu, Bahar Toksoy Guidetti, Yeong Kim, Ergül Avcı

Setler: 27-25, 15-25, 26-24, 25-27

Süre: 2.31 (37, 30, 34, 36, 14)

 

Halkbank, Vestel Venüs Sultanlar Ligi playoff çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe’ye 3-2 yenildi.

Serinin ikinci maçı 31 Mart Cumartesi günü istanbulda oynanacak.

Sete orgarize hücumlarla başlayan Halkbank ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Blok-defans ve manşette sorun yaşayan Halkbank oyun üstünlüğünü rakibine kaptırınca, Fenerbahçe öne geçti. Manşetini düzelten Halkbanklı bayanlar ikinci teknik molada da 16-14 öndeydi. Setin kalan bölümü dengede oynandı. 20’li sayılardan sonra takımlar ikişer basit hata yaptı, servis kaçırdı. Basit hatalar iki takım adına da devam etti. Uzayan seti 27-25 alan Halkbank 1-0 öne geçti.

İkinci sete Fenerbahçe etkili başladı, ilk teknik molayı 8-2 ileride girdi. Özellikle hücumda yüzdeli oynayan konuk ekip ikinci teknik molayı da 16-8 önde geçti. Organize olmakta zorlanan Halkbank, top öldüremeyince 15 sayıda kaldı, 25-15’lik skorla Fenerbahçe beraberliği yakaladı.

Üçüncü setin başında Halkbank bloklarla rakibini durdurdu ve hücumda yüzdeli oynadı. Defansta toparlanan Sarı-Lacivertliler 7-7’de skoru eşitledi, teknik molaya 8-7 önde girdi. Dengeda giten oyunda ikinci teknik malada da Fenerbahçe 16-15 üstündü. Setin son bölümlerinde konuk ekibin basit hatalarını iyi değerlendiren Halkbank oyunu forse etti. Coşkulu oyunu ile seti 26-24 alarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete de Halkbank sahada varlığını hissettirerek başladı, skor 8-3’e getirdi. Blok-defans-manşet üçleminde rakibine üstünlük kuran Halkbank, Fenerbahçe’ni oyundan düşürdü. Fenerbahçe’de Kim’in oyuna gidmesiyle dengeler değişti. Buna mukabil Halkbank, maçı bırakmadı, savaştı. 24-24’te set bir kez daha eşitlendi. Eda’nın servis turunda 27-25’i bulan Fenerbahçe skoru bir kez daha eşitledi: 2-2.

Tie-break setine iy ibaşlayan taraf Fenerbahçe oldu. Saha değişimine Sarı-Lacivertliler 8-2 önde girdi. Farkın açılması ile konsantraslon kaybına uğrayan Halkbank seti 15-6, karşılaşmayı da 3-2 kaybetti.

 

CEVAP VER