Halkbank Erkek Voleybol Takımı, kadrosunu Kübalı pasör çaprazı Fernando Hernandez Ramos’la güçlendirdi. Pasör çaprazı ile birlikte smaçör pozisyonunda da da görev yapabilen Kübalı yıldız geçtiğimiz yıl İtalya’nın LPR Piacenza takımında oynuyordu.

11 Eylül 1989 Havana-Küba doğumlu Hernandez, 196 cm boyunda, 80 kilo. Fernandez’in smaç yüksekliği 358, blok yüksekliği 339 cm.

Küba Milli Takımi ile 2009’da Dünya Kupası İkinciliği, 2010 yılındaDünya Şampiyonası İkinciliği kazanan başarılı sporcu, 2011 Dünya Kupasında En Skorer Oyuncu ödülü kazandı. 2011 PAN American oyunlarının da En Skorer Oyuncusu seçildi.

2013 yılında formasını giydiği Japon ekibi JTEKT Stings’le ikincilik elde eden takımın bir parçası olan Hernandez, 2015 yılında da İtalya Ligi’nin En Skorer Oyuncusu oldu.

Fernando Hernandez Ramos daha önce LPR Volley Piacenza (İtalya), Pallavolo Molfetta (İtalya), JTEKT Stengs (Japonya) ve Ciuda Havana (Küba) takımlarının formalarını giydi.

Şampiyon takıma geldim

Halkbank’ın ismini Avrupa’da voleybolla ilgilenen herkesin bildiğini ifade eden Hernandez duygularını şöyle dile getirdi:

“Bu önemli takımın bir parçası olacağım için sevinçliyim. Halkbank geçen iki yıldır şampiyonu. Daha önemlisi, karakterinde şampiyonluk var. Bu anlamda özelliklerimiz uyuşuyor. Neler olacağını zaman gösterecek.”

 

 

CEVAP VER