Halkbank: 2

Nilüfer Belediye: 3

Salon: TVF BAŞKENT

Hakemler: Ayşim Erginay, Çetin Ok

Halkbank: Aslıhan Kılıç, Ada Germen, Rosanna Gıel Ramos, Leunny Casta Sımon, Aysun Aygör, Strashım Sımeonova (Eylül Akarçeşme, Aslı Koçoğlu, Nıa Kaı Reed, Asena Seyli )

Nilüfer Belediye: Buse Ünal, A. Lazıc, Ozgen Yurtdagulen, A. Bytsenko, E. Autumn Bailey, H. Selin Arifoğlu (Aylin Sarıoğlu, Aslı Tecimer, Z. Seda Uslu, Elif Boran, Hande Korkut)

Setler: 18-25, 25-19, 19-25, 25-19, 8-15

Süre: 2.03 (25, 26, 30, 28, 14)

Vestel Venüs Sultanlar Liginde alt kısmı yakından ilgilendiren karşılaşmada Nilüfer Belediye, Halkbank’ı Ankara’da 3-2 mağlup etti.

Maç, karşılıklı sayılarla dengeli başladı. Konuk ekibin kazandığı 8. sayıdan sonra Halkbank’ta manşet problemi baş gösterdi, bu da pas kalitesini olumsuz etkiledi. Buna karşı Nilüfer Belediye, çok iyi defans yaptı, hücumda da yüzdeli oynayınca seti 25-18 alıp 1-0 öne geçti.

İkinci sette oyun üstünlüğü baştan sona Halkbank’taydı. Etkili blok ve hücum yapan başkent ekibi, 25-19 ile beraberliği sağladı.

Halkbank üçüncü sete iyi başlamasına rağmen, servis karşılamada başarılı olamadı. Nilüfer Belediye etkili servisleri ile öne geçti, sonrasında Halkbank yüzdeli hücumlarla rakibini yakalamaya çalışsa da 25-19  yenilmeye engel olamadı.

Dördüncü sette, Halkbank iyi servislerle ve savunma ile maçta etkili bir oyun sergiledi. Buna karşılık, misafir takım basit hatalar yaparak bu seti 25-19 verdi: 2-2.

Tie-break setinde, müthiş bir mücadele vardı. İki taraf da iki puanın sahibi olmak adına elinden geleni yaptı. Daha az hata yapan Nilüfer Belediye seti 15-8, karşılaşmayı da 3-2 kazanmayı başardı.

CEVAP VER