23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile beraberindeki öğrenci ve öğretmenleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet ve bu vatan bizimdir. Bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Kabulde konuk ettiği her çocukla ilgilenip sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir konuşma yaptı. Çocuklara hitaben “Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim güvencemizsiniz” diyen ve çocuklarla iftihar ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet bizimdir, bu vatan bizimdir ve bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve bu gece idrak edilecek Miraç Kandili’ni tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kutlanan çocuk bayramının dünyada sadece Türkiye’de olmasını da milletin egemenliğinin bir nişanesi olarak değerlendirdi.

“ÖĞRETMENLERİNİZİN KIYMETİNİ BİLİN”

Misafirlerine, derslerinde üstün başarılar dileyen ve “Hiçbir zaman anneleriniz, babalarınız öf bile demesin, onlara bunu dedirtmeyin. Aynı şekilde öğretmenleriniz sizin bugünlere gelmenizdeki iftihar vesilenizdir, adeta ilim ve feyz kaynağımızdır” sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara, öğretmenlerinin kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulundu.

Milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kendilerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Sizleri kutluyorum, kardeşlerinizle, ailelerinizle sizlere mutluluklar diliyorum, sizleri Allah’a emanet ediyorum” diyerek tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu teslim ettiği 10 yaşındaki Yiğit Türk de günün anlam önemine dair yaptığı konuşmasının ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

CEVAP VER