8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, “Filistinli Kadınlarla Uluslararası Dayanışma Konferansı” düzenleyen HAK-İŞ Konfederasyonunun etkinliği 37 ülkeden 60 sendikacı ile KKTC ve Türkiye’nin 81 ilinden 5 bine yakın HAK-İŞ’li kadının katılımıyla ATO Congresium’da gerçekleştirildi.

Katılımcıları ve konuşmacıları arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da bulunduğu etkinlikte kürsüye gelen HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Filistin’de özellikle de Gazze’de yaşanan insanlık dramının son bulmasını istedi.

Hepimiz Filistinli kardeşlerimiz için biriz

Dünya emek hareketinin öncüleri olarak dünyanın gözleri önünde yaşanan katliama, soykırıma dur demek için toplandıklarına vurgu yapan Zengin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Filistin’de yaşanan insanlık dramının son bulması, Filistinli kadınlarımıza uluslararası dayanışmamızı göstermek adına buradayız. Dünyanın dört bir tarafından gelen sendikacı kadın liderler burada, HAK-İŞ teşkilatı burada. Altı yıl abluka altında kalmış, özgürlüğünü kazanmış Kuzey Kıbrıslı kadınlar burada, dört bir tarafı düşman işgalindeyken kurtuluş mücadelesi vermiş Anadolu’nun yürekli kadınları burada, emeğin görünen yüzü ev işçileri kardeşlerim burada, sivil toplum kuruluşlarıyla kamu ve özel sektörün temsilcileri burada, 81 ilden gelen üyelerimiz burada, biz buradayız. Hepimiz Filistinli kardeşlerimiz için biriz, beraberiz. Bedenimiz burada kalbimiz ve aklımız Gazze’de.”

Dünya mazlumlarının yanındayız

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Zengin, hak ve adalet arayışlarına ilişkin bilgi verirken de şunları söyledi:

“13 yıldır HAK-İŞ Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasını farklı bir temayla yapıyoruz. Kadına ve hayata dair konuları ele alıyoruz. Bütün hak ve adalet arayışımız son yıllarda yaşanan pandemi, deprem ve savaşlar nedeniyle hayatta kalma, huzur arama mücadelesine dönüşmüş durumda. Bütün dünya üç yılı aşkındır salgın hastalıkla mücadele ediyor. Bir yıl önce 11 ilde etkili asrın felaketi deprem nedeniyle binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce insan ailelerinden, sevenlerinden, evlerinden, işlerinden, hayallerinden oldu. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet kalanlara ise sabır ve sıhhat diliyorum. HAK-İŞ’li kadınlar olarak hak ve adalet arayışımızda “dünyanın neresinde bir mazlum varsa biz oradayız” düsturuyla durmadan, yorulmadan gücümüzü aşan inancımızla, inancımızdan büyük davamızla hedefe yürüyoruz.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER