Mine Sarı, 17 Aralık Cumartesi itibarıyla Haber Global ekranlarında olacak. Haber Global’de hafta sonu bültenlerini sunacak olan Sarı, her Cumartesi saat 20:30’da ise “Müzakere” tartışma programında konuklarıyla gündemdeki konuları ele alacak.

Çocukluk yıllarından beri gönlünde yatan tek mesleğin spikerlik olduğunu söyleyen sunucu, Uluslararası Medya Yüksek Lisans eğitimi için Londra’ya yerleşip bölümünden dereceyle mezun olduktan sonra BBC’de görev yaptı. Mine Sarı daha önce, Lig TV, TRT Spor, Haber Türk’te çalıştı.

Mine Sarı; “Haber Global’de prime time program sunacak olmanın heyecanı içindeyim. Türkiye’nin en tecrübeli isimleriyle aynı çatı altında olmak gurur verici. Bu yepyeni başlangıcın kariyerimde yeni bir sayfa açacağını düşünüyorum. Gündeme dair tüm sıcak gelişmeleri bundan sonra Haber Global ekranlarından aktaracak olmak çok güzel.” dedi.

Mine Sarı Hakkında:

8 Eylül 1986 yılında dünyaya gelen Mine Sarı, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Avrupa Birliği Hukuk’u Yüksek Lisansı yapmak için Almanya’nın Hamburg şehrine gitti.

Burada yaklaşık 5 yıl yaşadıktan sonra evine döndü ve sürpriz bir kararla Başkent İletişim Akademisi’nde spikerlik eğitimi aldı. Hemen ardından Lig Tv’de spiker/muhabir olarak çalışmaya başladı.

Çok sayıda Avrupa ve lig maçında görev aldıktan sonra bir müddet TRT Spor’da çalışıp Uluslararası Medya Yüksek Lisans eğitimi için Londra’ya yerleşti.

Bitirme projesi olarak canlı hayvanlardan kürk üretiminin yasaklanmasıyla ilgili çarpıcı bir belgesel çekti. Bölümünden dereceyle mezun olduktan sonra BBC’de çalıştı. 3 yıl sonra Türkiye’ye döndü. Turkuvaz Medya bünyesinde 1 yıl Gece Ajansı’nı sunan Sarı, mesleğine yaklaşık 2 yıl Haber Türk’te devam ettikten sonra Haber Global’e katılmıştır. Mine Sarı, haber bültenleri ve Müzakere programıyla Haber Global’de olacaktır.

Sarı, ileri seviyede İngilizce ve Almanca, orta seviyede İspanyolca bilmektedir.

CEVAP VER