28 Aralık Perşembe günü, İzmir Şirinyer Hipodromu’nda düzenlenen ve programın en önemli mücadelesi olma özelliğine sahip Güllük Koşusu, saat 17.00’de gerçekleşti.

Programın 6. koşusu’nu oluşturan 2017 yılı Güllük Koşusu’nu İ.Suat Kutlu’nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu 4 yaşındaki kır erkek safkan TARIKHAN (Horasanlı – Şebo / Haberbatur) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazanmayı başardı.

Kum pistte 2000 metre mesafe üzerinden düzenlenen, 62.500 TL birincilik ikramiyesi olan ve 4+ yaşlı 1’i dişi 8’i erkek olmak üzere 9 safkan Arap atının birincilik mücadelesi verdiği Güllük Koşusu’nda, kazanan TARIKHAN isimli safkanın ardında ikinciliği, dış kulvardan etkili ataklar sergileyen KURTÇABEY (Araslı – Sevinçkan / Özgün) elde ederken, kazanan safkanın ekürisi KUTLUERİNOĞLU (Kutlu Er – Yadigar Kız / Timurhan) üçüncü, koşudaki tek kısrak olan PATRONİÇE (Turbo – Bahtınur / Umutbey) ise tabelanın son basamağının sahibi oldu.

Kazanan TARIKHAN için koşunun bitiriş derecesi 2.25.19 olurken, farklar Uzak – 1 Boy – Boyun  şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi, TJK Asli Üyesi İ. Suat Kutlu’ya plaketini ve hediyesini, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a vekaleten, Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Mat verdi.

Törene, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Beşerler ile İzmir Hipodrom Müdürü Cüneyt Ertan da katıldı.

CEVAP VER