ABD, Indianapolis’te düzenlenen Red Bull Air Race yarışını Amerikalıların yerel kahramanı Michael Goulian kazandı. Kendi evinde sergilediği mükemmel performansla Dünya Şampiyonası sıralamasında ilk sıraya yükselen Goulian binlerce hayranının önünde eğilerek yeri öptü.

14 pilotun yarıştığı Master Class kategorisinde Final 4 etabına kalan pilotlar; Fransız Nicolas Ivanoff, ABD’li Michael Goulian, Büyük Britanyalı Ben Murphy ve Kanadalı Pete McLeod oldu.

İlk sırada uçan Fransız Nicolas Ivanoff geçilmesi zor gibi görünen 1:06.951’lik rekabetçi bir zaman belirledi.

Piste çıkan ikinci isim Michael Goulian oldu. Fransız rakibinden 0.743 saniye daha iyi bir derece  elde eden Goulian zaman çizelgesinin üst sırasına yerleşti.

Kariyerinde ilk kez 4’lü finale kalan Ben Murphy üzerindeki baskıyı iyi idare etti. Britanyalı pilot temiz bir uçuş gerçekleştirse de deneyimli iki pilottan daha iyi bir zaman elde edemedi.

Son olarak piste çıkan yarışmacı Pete McLeod oldu. Kronometreyi 1:06.736’da durduran Kanadalı pilot, Goulian ve Ivanoff arasında ikinci sıraya yerleşti ve bu sezonun ilk podyum başarısını elde etti.

Yaklaşık 40 bin seyircinin izlediği yarışın ardından gözyaşları içinde konuşan ve “Bu büyük bir gün. Şu an sezon hiçbir şey ifade etmiyor. Indy’de kazanmak inanılmaz.” ifadelerini kullanan Golian, hayranlarının önünde eğilerek yeri öptü.

Sezon bitimine bir yarış kala genel klasman liderliğini ele geçiren Michael Goulian 70 puana sahip. İkinci sırada liderin beş puan gerisindeki Martin Sonka bulunuyor. 63 puanlı Matt Hall ise üçüncü sırada yeralıyor.

Bu durumda, Red Bull Air Race dünya şampiyonu gelecek ay Fort Worth’deki son raundun ardından belirlenecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER