Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler yetkilisi General Ramazan Şerif, İran Genelkurmay Başkanı General Bageri’nin Türkiye ziyaretine işaretle, ‘’Ülkenin Batısı ve Kuzey Batısında sınırların güvenliğinin daha fazla sağlanması için Türkiye ile iyi bir anlaşma peşindeyiz’’ dedi.

Huzistan ilinde açıklamada bulunan Şerif, “Maalesef terörist guruplar son yıllarda İran-Türkiye sınırlarından bazı istikrarsızlıklar yaratmışlardır’’ dedi.

Şerif, “Silahlı kuvvetler ve Devrim Muhafızları bu guruplara en şiddetli karşılıkları vermişlerdir ve güvenlik sağlanmıştır, fakat bunlar yatırımcılar için bazı psikolojik sorunlar yaratmıştır ve bundan dolayı İran Genelkurmay Başkanı ve yanındaki heyet Türkiye’de bu hususta müzakerelerde bulunmak ve iyi bir anlaşmaya varmak için bulunmaktadır’’ dedi.

Şerif, Devrim Muhafızları özellikle kara kuvvetlerinin sınırları dikkatlice kontrol ettiğini belirterek, sınırlardaki bu gurupların istikrarsızlık yaratma çabalarına en şiddetli şekilde karşılık verileceğini söyledi.

General Bageri’nin üç gün sürecek ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı ve Türk Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı ile görüşmesi bekleniyor.

General Bageri’ye Ankara ziyaretinde İran Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Pahimpur, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri komutanı General Mohammad Hakpur, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat ve Güvenlik Dairesi başkan yardımcısı ve diğer bazı üst düzey askeri yetkililer eşlik ediyor.

İki ülke askeri ilişkilerinde en üst düzeyde gerçekleştirilen bu ziyaret yapılacak görüşmelerin önemini de gösteriyor.

 

CEVAP VER