İran İslam Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanı General Mohammad Bageri, Coğrafi değişimin ve Irak’ın bir parçasının bölünmesinin İran için kabul edilemez olduğunu belirterek, ‘’İran, tek parça bir Irak’ı ve Irak milletinin tamamının oyunu kabul etmektedir’’ dedi.

Irak Genelkurmay Başkanı General Osman Elğanemi ile görüşen General Bageri, “İran’ın Irak ile ortak sınırları Irak kanuni başbakanının belirttiği gibi sınırlar olacaktır ve biz o ülkedeki bir partinin egemenliğini kabul etmiyoruz’’ dedi.

Bageri, “Dostlarımız ortak sınırları inceleyecekler ve detaylar tartışılacaktır’’ dedi.

General Elğanemi de Moharrem günlerine işaretle, “Biz İmam Hüseyin’den (as) ilham almaktayız. Irak saldırıya uğradı, biz savaştık ve savaşımız devam ediyor ve Irak’ı yeniden imar edeceğiz’’ dedi.

Irak topraklarının çoğunun kurtulduğunu ifade eden Elğanemi, “Düşman elinde kalan topraklar belki yüzde iki kadardır ve İran’ın işbirliği ile bunları da kurtaracağız’’ dedi.

Elğenemi, “Bölge şartları göz önünde alınarak İran’ın işbirliğine ihtiyacımız vardır ve biz İran’ın zor zamanlarda yanımızda olduğunu ve olacağını biliyoruz’’ dedi.

Irak Genelkurmay Başkanı ziyaretinin amacıyla ilgili, “İran ve Irak güvenliği hakkında görüşmelerde bulunmak için İran’da bulunuyoruz ve Irak hükumeti ve Başbakanının mesajını İranlı muhataplarıma ileteceğiz’’ dedi.

CEVAP VER