Oh! Bitti, kurtulduk!

Artık kabak tadı vermeye başlamıştı!

Hakemler, açıklamalar, daha sert açıklamalar, taşı gediğine koyma çabaları!..

Spor kamuoyu futbol konuşamadan futbol sezonu bitti! Sanayi devrimi yaşamadan burjuva sınıfı oluşturan bir ülkenin vatandaşıyız. Burjuva sınıfı eksik olunca işçi sınıfı da bundan olumsuz etkilendi. İş ve çalışma yaşantımız, ekonomiye katılımı ona göre oluyor. Sosyal yaşam, şehirleşme vs. güdük kaldı.

Futbolumuz da bundan farklı değil.

Temel, taban ne ad verirseniz verin. Bizde yok. Altyapı sistemi hiç olmadı, olamadı!

Ülkemizdeki sistem biraz ‘Körfez Sistemi’! Biraz dememizin sebebi, bizde para yok, adamlarda ziyadesiyle! Onlar da yetiştirmek yerine kiralıyor, biz de! Onlar ödüyor, bizdekiler UEFA ve FIFA’da icra dosyası oluyor!

Lig şampiyonunuz Şampiyonlar Ligi’nde girmek için dört elemeden geçmeli; züğürt tesellisi ile eleme turlarında seri başı olması, bununla övünüyor kifayetsiz muhterisler!

Bizde orta direk kalmadı. UEFA Avrupa Ligi’nde Türk takımları yarışamayacak, yerleri Konferans Ligi.

Aspirin’in ağrı kestiğini bilmeniz, sizi hastanede başhekim yapmaz. İki antrenman seyreden, kendini uzman sanıyor.

Başhekim halden anlamıyor! Adamın ayağı mantar olmuş, o Aspirin yazıyor!

Hasta iyileşemiyor, millet ameliyathane hemşiresini suçluyor, o garipler ne yapsın?

Allah aşkına şuraya bir uzman yönetici getirin, yoksa mantar tüm bedeni saracak, organlar birbiri ile kavga edecek, suçlu da anestezi uzmanları olacak!

Biraz ders alsak! Kripton gezegenine gitmeye gerek yok. İngiltere fazla gelir, Belçika’ya, Hollanda’ya uğrasak… Vallahi atla deve değil, milyonların gönül verdiği futbola başarıyı, huzuru, dolayısıyla barışı getirmek. Arada da voleybolun yapılanmasına göz atın bir.

*

Voleybol camiasının başı sağ olsun, bizim de! Eski uluslararası voleybol hakemi, CEV gözlemcisi, gerçek bir spor sevdalısı ve emekçisi Mehmet Demirdelen erken yaşta yaşamını yitirdi. Beyefendi kişiliği ile yaptığı işin hakkını verme azmiyle örnek bir spor insanıydı Mehmet. Tüm iyiler gibi o da erken gitti!

Devri daim olsun!

Sevgili Saffet Eraybar’ın değerli ablası Oya Eraybar’ı da 89 yaşında kaybettik. Rahmet olsun!

CEVAP VER