Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıl dönümü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 2023 Yılı Meslek Onur Ödülü takdim töreni resepsiyonu Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti’ne iki şeyin giremeyeceğini belirterek, “Birincisi korku, ikincisi de Atatürk düşmanları bu kapıdan içeriye giremez.” dedi.

Her türlü siyasi görüşe açığız

78 yıl önce, 1946’da çok partili bir siyasi hayata geçişin yaşandığı dönemde kurulan Gazeteciler Cemiyeti’nin dayandığı ilkelerin 78 yıl sonra da hiç değişmediğini ve kendilerinden sonra da hiç değişmeyeceğini umduğunu belirten Bilgin, “78 yıldır bu çatının altında her türlü siyasi görüşten meslektaşlarımız ve dostlarımız bulundular. İki şey bu kapıdan içeri hiç girmedi. Birincisi korku, bu kapıdan içeri korku hiç girmedi. 78 yıldır hangi siyasi görüşten olursa olsun mesleğimize yönelecek her türlü tehlikeyi savmaya çalıştık. Benden önceki başkanlar bedeller ödediler, hemen hepsi hapiste yattı ama korkuyu buradan içeri hiç sokmadık. Bu cemiyet yaşadığı sürece bu kapıdan içeriye korku girmeyecek. İkincisi her türlü siyasi görüşünü söyleyen kişiler girebilir, yalnız bu kapıdan içeriye nerede çalışırsa çalışsın, görevi ne olursa olsun Atatürk düşmanları giremez.” dedi.

Hayatımın en büyük ödülü

2023 Yılı Meslek Onur Ödülü’ne layık görülen ve düzenlenen törende bir konuşma yapan gazeteci Can Pulak, hayatının en büyük ödülüyle onurlandırıldığını belirterek, “Hayatımdaki yaptığım işlerin içinde, başında gazetecilik geldi, sonuna kadar gazetecilikte yürüdüm. Gazetecilik meslek ilkelerinden ödün vermemeye gayret sarf ettim. Bu meslekte benim elimden tutan değerli abilerimin öğütlerini ve yardımlarını gördüm. Onların hepsine de ayrıca çok teşekkürler ederim. Ben bu çatının altında kendimi bildim bileli, üye oldum olalı çok büyük bir onur, gurur ve huzur duydum. Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmak gerçekten büyük bir ayrıcalıktır bir meslek mensubu için. Hele de Ankara Gazeteciler Cemiyeti gibi köklü bir cemiyetiniz olursa. Beni hayatımın en büyük ödülüyle onurlandırdılar.” dedi.

2023 Yılı Meslek Onur Ödülü’ne layık görülen Can Pulak’a ödülünü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin takdim etti.

Ülkemiz için örnek bir gazeteci

Gazeteciler Cemiyeti resepsiyonunda gazetemize açıklamalarda bulunan Gülsün Bilgehan, “Hem bir gazetecinin kızı hem de bir gazetecinin annesi olarak buradayım. Babamın çok eski bir dostuna ödül verecek Gazeteciler Cemiyeti, Can Pulak’a. Hakikaten ülkemiz için örnek, başarılı, çizgisinden sapmayan bir gazeteci. Kendisine saygılar sunuyorum.” dedi.

Gazeteciler tek yürek

Resepsiyona katılan ve gazetemize açıklamalarda bulunan Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, medyanın çağdaş demokrasilerde beşinci güç olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden Gazeteciler Cemiyeti’nin 78. Yılında burada olmaktan fevkalade mutluyum. Duayen gazetecileri gördüm, genç gazetecileri gördüm, çok çok mutlu oldum. Gazeteciler tek yürek. Yine bir aradalar, dayanışıyorlar, paylaşıyorlar. Ülke meselelerini yine doğru bildikleri şekilde yorumluyorlar, yazıyorlar, haber yapıyorlar. Medyaya güveniyorum, basına güveniyorum ben. Çağdaş demokrasilerde beşinci güçtür medya. Birincisi yasama, ikincisi yürütme, üçüncüsü yargı, dördüncüsü sivil toplum, beşincisi de yazılı ve görsel basındır. Türkiye’de yazılı ve görsel basın görevini en iyi şekilde yapıyor, yapmaya çalışıyor. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak medyanın yanındayız.” dedi.

Can Pulak bu ödülü hak etmiş

2023 Yılı Meslek Onur Ödülü’ne layık görülen Can Pulak’la ilgili değerlendirmede bulunan Sarıtoprak, “Can Pulak, duayen bir gazeteci. Bu ödülü çoktan hak etmiş. Can Pulak üstadı da kutluyorum.” dedi. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER