Dünyadaki en ince 10 kitabı derlemişler. Birincisi kutup dairesinde bağ bahçe bakımı, ikincisi Afganistan’dan alkollü kokteyl tarifleri, üçüncü sırada Türk takımlarının şanlı Avrupa tarihi… Liste böyle uzayıp gidiyor.
Zavallı Türk futbolu; Danimarka şampiyonu altyapısından yetiştirdiği 19 yaşlarında 4-5 gençle gelip Türkiye Şampiyonu Trabzonspor’u eleyip dönüyor. O Trabzon ki, transferde hovarda gibi davranıyor, alıyor ha alıyor, tıpkı İstanbul’un mirasyedileri gibi! Elin oğlu da haddini biliyor; yetiştiriyor hem seni eleyerek para kazanıyor hem sana satarak kazanıyor! Bizim adı büyükler de borç batağında, aciz içinde olduklarını anlayamadan ha babam para saçıyor!
Futbolun tüm paydaşlarının bu tabloda sorumluluğu var. İlk sıraya spor basınını koyalım da hak geçmesin; bu tabloyu görmedikleri için. Kuralları uygulamayan, bugüne kadar eyyamda zirve yapan TFF’yi unutmayalım. Arkasına televizyonlarda kendileri para kazanmak için hakemlik kurumunu bitiren yorumcuları, kulüp yöneticilerini, isyan edemeyen futbolcuları, takımlarını dize getirmeyen taraftarları ekleyelim. Neresinden tutsak elimizde kalıyor yani.
*
Trabzon İl Güvenlik Kurulu, Galatasaray seyircisinin maç izlemesine yasak getirmiş! En fanatik Galatasaraylılardan Holywood filmi misali en azılı 3 bin kişiyi toparlasanız bile onları güvenli bir şekilde maç izletip olaysız bir şekilde stadyumdan çıkaramıyorsanız, orada ne işiniz var ki?
“Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim” diyen Emrullah Efendi’ye mi öykünüyorsunuz?
*
Şu Konya 2021’e değinmeden geçemeyeceğim.
Oyunlara katılmak için Türkiye’ye gelen Gabon kafilesinin oyunlarda hiç yarışmadığı doğru mu? Dahası açılış seremonisinde Gabon kafilesinin yeri boş kalmasın diye gönüllülerin yürütüldüğü söyleniyor, aslı var mı?
Türkiye’de kalması olası bazı ülke sporcularının odalarına, Konya’da kalmalarını engellemek için İstanbul broşürleri ve seyahat programları konduğu bilgileri sızıyor, doğru mu?

CEVAP VER