60’lı senelere kadar İngiltere’de tüm maçlar cumartesi günleri saat 15.00’te başlarmış, Millwall maçları hariç. Tersane işçileri cumartesi günleri yarım gün çalıştıkları için takımın maçlarını kaçırmasınlar diye biraz geç başlarmış onların maçları.

Ne safiyane hisler, işçi sınıfına saygı.

Geldiğimiz noktaya bakarsak, buna ilerleme mi diyeceğiz, işçi sınıfının oyununa ihanet mi? Kararı hep birlikte vereceğiz.

Klasik deyimle, “futbol artık endüstri oldu” ve bu ilerlemenin önüne geçmek imkansız.

Bazı oyunculara, fabrika kuracak, 100 kişiye ekmek verecek bonservis bedelleri ödeniyor, bir o kadar da maaşları!

Özellikle Arap ülkeleri! Kara kıtada onca yoksulluk varken, kendi soyları aç açık yaşamaya çalışırken!

Elin Ronaldo’suna, PSG’sine, City’sine verdikleri paralara bakın! Halkı aç gezerken, kaplan besliyorlar, şaşırmadan ayıplamak lazım!

Adamların parası var, hovardalık yapma hakları da oluyor doğal olarak.

Peki ya biz? Paramız yok, hovardalık yapıyoruz!

Yetmiyor işçi sınıfının oyunundan spor ahlakını, saygıyı da çıkartıyoruz.

Herkes birbirini ibikliyor! Açıklamalar maçların devre arasına taşındı. Temiz oyun kavramı bitti.

Futbol değil savaş havası! Aynı politikacılar gibi iyi iş yapan değil, iyi konuşan revaçta!

Futbolu yöneten ha keza! Utanmaları da yok! Milli takımın hali malum.

Kulüp takımları Edirne’den sonra çarpmada bir gibi, etkileri 0 (sıfır)! ÖN eleme kıskacındalar ve halen konuşuyorlar, ha babam birbirlerine sallıyorlar. Onlar ki, bu spora saygı duymuyorlar, biz de onlara saygı duymuyoruz, futbola saygı duymadıkları, futbolumuzun düzeyini buralara indirdikleri için!

Söyleyebilirler mi Tük futbolu işçi sınıfının sporu olarak kalabildi mi? Endüstrileşebildi mi? Sağlam bir ekonomisi var mı? Sosyolojik olarak ne vaat ediyor? Barışa hizmet edebiliyor mu?

*

Öte yandan, futbol kaostan beslenirken voleybolda iki Türk kadın takımı Şampiyonlar Ligi finali oynanacak. Diğer yandan Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Avrupa şampiyonu oldu. Basketbolda Türk Telekom 7Days Avrupa Kupasında final oynayıp ikinci oldu. Siz kayıkçı kavgasına devam edin!

CEVAP VER