Ticari bir kulüp başkanı “Bana antrenman sahası, kulüp binası, stadyum vermezseniz istifa ederim” diyor! Mecbur muyuz, bilemedim! Kafam almadı daha doğrusu.
“Bütün bunlara sahip değilken lige nasıl yükseldin, nasıl kabul edildin, Pirlo’yu nasıl getirdin, iki yıldır transferleri nasıl yaptın, torpilin mi vardı?” diye soruyorum ben de!
Benim bildiğim Ümraniye’nin sahası da çayır gibi! Ona da mı stadyum, tesis vs. yapmalı?
Aklıma Gençlerbirliği geldi birden! O tesisler varken alt ligde sürünmeyi beceriyorlar ya aşk olsun!
Lig, ‘İstanbul Ligi’ oldu, diğerlerinin tesis durumu nasıl diye soran var mı?
Borç içinde, yönetilemeyen bir futbol ekonomimiz var!
Spor Bakanı ile Maliye Bakanı futbolun elitleri ile toplanmış, kifayetsiz muhterislere yine mi taviz verilecek yoksa, hem de bizim vergilerimizden? Beyler şişkin egolarını tatmin edip yetiştirmek yerine transfer yapsınlar, borçlarını büyütsünler diye!
Ligi satın alan yok! Yetiştirip satma yok. Bulup satma az! Borç çok!
Bol oyuncu eklemesi yapan Fenerbahçe Avrupa’da döküldü, anlı şanlı hocası da hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu söyledi! Anlı şanlı Ali Koç da buna ses çıkarmadı. Bu kadar masraf niyeydi?
Beşiktaş elindeki aseti kaçırıp suçu menajere atıyor. Galatasaray hovarda, bir yandan da Terim’in yarattığı çöküntüyü temizlemeye çalışıyor!
Trabzon ha bire alıyor! Fakat hiç olmazsa 7 ayda bir kupa kazanıyor!
Manzara iç açıcı olmayacak; Sivas, Konya, Antalya, Alanya çabalamasa! Umudumuz onlardadır nitekim!
*
Bir eleştiri de bizim spor basınına! Transfer haberi, transferin önüne geçti! Televizyona çıkıp, “Bilgim var ama söylemem” diye gazetecilik oynuyorlar! Hep almak üstüne. Satmak üstüne konuşan yok, çünkü vizyon bu kadar! Kimileri de takımlara oyuncu önerme yarışına giriyor, anlayamıyorum, gazetecinin işi mi bu?
Daha durun, stat zeminlerini konuşacağız, ilk düdükten sonra!
Lig bu ahval ve şeraitte başlıyor, Allah sonunu hayırlı etsin!
TFF’yi, MHK’yi, hakemlerden mal beyanı istenme ayıbını unutmadım, başka bir yazı konusu çünkü!
*
Konuyu biraz değiştirip bir üzüntümü arz edeyim; Filenin Efeleri Milletler Ligi’ne katılma hakkını fena kaçırdı! Evet, sakatlıklar etkiledi ama takke bir kez daha düştü,  kel göründü! Bu böyle olmayacak! Beni daha fazla konuşturmayın!

CEVAP VER